Birand Uğur Dündara fena kızdı

Abone ol

Mehmet Ali Birand Star, Show TV ve atv'yi hırsızlık yapmakla suçladı. Canlı yayındaki bu serzeniş bu kez yazıya döküldü.

İNTERNETHABER

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erdoğan'ın fırçasından sonra kıymete bindi. Öğle saatlerinde CNNTÜRK'ten duyurusu yapılan program Erdoğan'ın Akdağ'ı fırçalamasından sonra Ankara'da günün konusu oldu. Tecrübeli isim Birand ise bu fırsatı kaçırmadı.

Erdoğan'ın canlı yayındaki aşı fırçası, Mehmet Ali Birand'ın işine yaradı. Daha önce duyurusu yapılan programda, Sağlık Bakanı Recep Akdağ  CNNTÜRK canlı yayınına katılarak domuz gribi aşısıyla ilgili soruları cevaplayacaktı.

ERDOĞAN HABERİ PATLATTI

Ankara'nın gündemi, Erdoğan'ın "Bakanımla aynı düşünmüyorum" sözleriyle değişince Birand fırsatı kaçırmadı ve Ankara'da yapılacak programa kendisini dahil ederek İstanbul'dan canlı yayına katıldı. CNNTÜRK'e vuran "fırça piyangosunu" iyi değerlendiren Birand, medyanın peşinde olduğu Akdağ'ı canlı yayında yakalayınca, kendi rakiplerine de fark atmış oldu.

AKDAĞ SORULARI CEVAPLAMADI

Birand'ın programı, Bakan Akdağ'ın "artık soruları cevaplamayacağım sözleriyle" akşam saatlerinde iyice kıymete bindi. Akdağ'ın programdaki sözlerini CNNTÜRK'ün logosunu keserek kullanan TV kanallarına ilk tepki ise kanalın en tepe ismi olan Mehmet Ali Birand'tan geldi. Birand, Kanal D Haber'de, Akdağ röportajını kaynak göstermeden kullanan kanalları emek hırsızlığıyla suçladı. Birand bununla da yetinmedi ve akşam saatlerinde CNNTÜRK'ün resmi web sitesinde Star, Show TV ve atv'yi suçlayan bir yazı kaleme aldı.

İşte Birand'ın Uğur Dündar da dahil bazı TV kanallarını hırsızlıkla suçladığı o köşe yazısı;

Bugün, Hande Fırat'la birlikte Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la bir söyleşi yaptım.

Söyleşi, CNN TÜRK'ten canlı yayınlandı.

Kanal D haber bülteninde de uzun uzun yer aldı.

Söyleşi önemliydi.

Çünkü daha bir - iki saat önce, Başbakan Erdoğan, parti grubunda Recep Akdağ'ın gözlerinin içine baka baka, aşı olmayacağını söylemişti. Dahası bakanıyla aynı düşüncede olmadığını belirtmişti.

Yani günlerdir Türk halkını aşı olmaya ikna etmek için çabalayan bakanı, bizzat Başbakan ters köşeye yatırmıştı.

Habercilik jargonunda bunun adı, atlatma haberdir.

Atlatma haberlere gıptayla, hatta biraz da kıskançlıkla bakılır. Ama saygı gösterilir.

Oysa bugün, neredeyse tüm rakiplerimiz bu saygıyı bizden esirgedi.

Sağlık Bakanı'yla yaptığım bu çok özel söyleşiyi hem Show TV hem de ATV izin almadan, CNN TÜRK yayınından çalarak kullandı.

Aynı yöntemi ne yazık ki Star televizyonu da izledi. İzin vermedik. Buna rağmen yayınladılar.

Üç televizyon, haber bültenlerinde alenen "emek hırsızlığı" yaptılar.

Umarım bir daha yapmazlar.

Çünkü yaptıkları; bize olduğu kadar kendilerine ve mesleklerine de saygısızlıktır.
Lütfen biraz saygı...

Günün Önemli Haberleri