Bir tır Bodrumu karanlıkta bıraktı

Abone ol

TIR'ın çarptığı, yüksek gerilim hattının geçtiği direğin zarar görmesi üzerine, ilçe merkezinin bir bölümü ile 3 belde elektriksiz kaldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Konacık Beldesi'nde, bir TIR'ın çarptığı, yüksek gerilim hattının geçtiği direğin zarar görmesi üzerine, ilçe merkezinin bir bölümü ile 3 belde elektriksiz kaldı. AYDEM Eletrik Dağıtım Şirketi yetkililerinin çabaları sonucunda Bodrum'a yarım saat sonra elektrik verilebildi. Konacık, Ortakent-Yahşi ve Bitez Beldeleri'ne ise tekrar elektrik verilebilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İzmir'den Konacık- Turgutreis Karayolu üzerindeki Önderler Yapı Market'e demir getiren 50 yaşındaki Eyyüp Bozkurt yönetimindeki 07 SAA 34 plakalı TIR, bugün saat 17.50'de, beton elektrik direğine çarptı. Direğin yan yatması sonucu yüksek gerilim hatları zarar gördü. Bodrum'un bir bölümü ile Bitez, Konacık ve Ortakent- Yahşi Beldeleri'nde elektrikler kesildi. AYDEM Eletrik Dağıtım Şirketi, yetkililerinin anında müdahalesi sonucu, olaydan sonra Bodrum ilçe merkezinin elektriği yarım saat sonra tekrar verilmeye başlandı. Kesintinin meydana geldiği diğer 3 beldeyeye de tekrar elektrik verilebilmesi için arızanın giderilmeye çalışıldığı bildirildi.

Şoför Eyyüp Bozkurt'un, polise verdiği ifadesinde, “Havanın yağışlı olması nedeniyle görüş mesafesi azalmıştı. Manevra yaparken, direği farketmeyerek çarptım. Direksiyonu son anda kırmaya çalıştıysam da başaramadım. Üzgünüm” dedi.
Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Günün Önemli Haberleri