Bir Tanrı tanımaz, Kürde lider olamaz.

Ama Allah’ı tanıyanın da adalet anlayışı körelmiş Kürt vatandaşlarımızla semalaşmayı beceremiyor, gel de kahrolma ne yapayım

Eyüphan Kaya eyuphank@internethaber.com

Ah şu zalim eski derin devlet,

Ah şu Türk milliyetçileri,

Ah şu çarpık inkılap tarihi,

Ah şu esir meclis,

Ah şu bilgisiz vatandaşlarım!

Bu beş kaba kabahat yüzünden bir kısım Kürtler sözüm ona kendileri adına mücadele ettiklerine inandıkları birilerine ışık yaktılar, can verdiler, kan verdiler

Devletin eskiden yaptığı zulümler ile yer ve gök arasını doldurdu,

Türk ırkçıları Kürdü itici bir üslupla başka tarafa ittiler,

İnkılap tarihinde bir çok taraflı ve yalan ifadeler var, bir türlü düzeltemedik.

Meclis'e ehil olmayan vekiller gitti ve bu Kürt sorununu görmezlikten gelindi, ne yazık ki günümüze kadar yaşadı, hala da bu sorun devam ediyor.

Basın; şu Kürtler böyle, şu Kürtler şöyle manşetler attı ve Anadolu insanını yanlış bilgilendirdi, derken bu felaketli günlere geldik.

Arkadaşlar ben yaşadığım sıkıntıların bir kaçını sizinle paylaşayım da insanlığımızı bir daha sorgulayalım.

1-Adli bir davanın mahkûmlarından birini asker köy meydanına çıplak uzatılmış, bay bayan demeden milletin huzurunda anüsü hava pompasıyla pompalanıyor, bu adam hala yaşıyor, 80 yaşında hala o tramvayı üzerinde atlatmamış.

2-Bir yakınımız iş ortağıyla kavga etti ne yazık ki ortağı bıçak darbesiyle öldürüldü, o korku ve heyecanla bir süre kaçak kaldı, yakınlarından yedi bayanı iki gün emniyet binasında koridorda tuttular, polisin biri de bakire kızımızı taciz etmeye kalkıştı.

3-Gece vakti bayrak gönderden indirildi diye elli tane korucuya üsteğmen ana avrat küfretti,

4-Bir köyün erkekleri silah toplama bahanesiyle saatlerce işkence edildi, en yaşlısı sopalarla komalık edildi, 15 gün yatakta kaldı,

5-Bir alim hiç yoktan yakalanarak köpeklerle işkence edildi.

6-Devletin okulunda yetişen bir terörist yüzünden ailesinden 8-10 kişiyi aylarca işkence ettiler, biri 60 yaşındaydı ve Kore gazisiydi. Aile komple bu zulme karşı PKK’li oldu.

7-Bir yakınımın bir oğlu dağda öldü, yetmedi babasını aylarca göz altında işkence ettiler, yaşadığı işkence türlerini bana anlatınca tüylerim ürperdi, ailesi, yakınları çoğu PKK’li oldular.

Yahu daha anlatayım mı?

Allah aşkına soruyorum sadece bu kadarlık sıkıntıyı yaşayan bir kimse için dağa çıkmak mı kolay ovada kalmak mı? dağa çıkmak daha kolay arkadaş.

Eğer, 'ne olmuş?' yani diyecek biri varsa aynanın karşısına çıksın ve yüzüne tükürsün derim.

Bakın benim gibi milyonlarca Kürt bu sıkıntılara rağmen ovada kaldı, bu gün yarın devletin aklı başına gelir diye, aslında öyle de oldu, ama kimi vatandaşın bozuk ezberi hala Kürtler hakkında yanlış düşünmeye yetiyor.

Vallahi bu yedi maddeyi yazana kadar beynimden vurulmuşa döndüm diyebilirim, çünkü hafızam tazelendi.

Çocuklarım görmesin diye seri bir şekilde yazıyorum. Çünkü onlar bilmiyorlar.

İşte bu zulümler yüzünden Kürtleri APOCU yaptılar. Ateistlere asker yaptılar, zaten proje de buydu, bunu yaparken dış düşmanla da kol kola verdiler, ama elhamdülillah başarılı olunamadı.

Ya Şeyh Sait vakası, öyle çarpıtılarak anlatılıyor ki kahrolmamak elde değil hangi birini anlatayım bilmeme ki.

Ben anlattıkça birileri ha bire beni suçluyor, demiyorlar ki acaba bu vatandaşın anlattıklarında bir haklılık payı yok mu?

Demek istediğim şu; “Bir Tanrı tanımaz, Kürde lider olamaz.”

Ama Allah’ı tanıyanın da adalet anlayışı körelmiş Kürt vatandaşlarımızla semalaşmayı beceremiyor, gel de kahrolma ne yapayım.

Anadolu insanı 1071 yılından beri selamlaşmış Kürtler ve Türkler bir arada beraber yaşamaya çalışmış, beraber gülüp beraber ağlamışlar. İki kanatlı bu toplumun bir kanadı kırık, Anadolu niye uçmuyor? diyorlar. Sakın Laz’ı, Tatar’ı, Çerkez’i bu meseleye katmayın, çünkü onların böyle bir derdi yok, ama onların da dilleri, kültürleri yaşasın değil mi?

Siz engelleri kaldırın onlar da yaşayabildikleri kadar yaşarlar merak etmeyin.

Gelin tarihimize sahip çıkalım, atalarımıza ihanet etmeyelim ne dersiniz?