Bir köyü yutan yangın

Abone ol

Bursa Kemalpaşa'da ki Karaköy halkı yangının ardından herşeyi kaybetmenin şokunu yaşıyor

Köy halkı 'hatıraları'nı arıyor
Yangında, 150 haneli Karaköy'de sadece 15 ev sağlam kalabildi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı 150 haneli Karaköy'de çıkan yangında 15 ev ve cami dışındaki bütün evler kullanılamaz hale geldi. Köy halkı ise yanan evlerinden geriye kalan hatıralarını arıyor.

Yangınla kül olan köye giriş-çıkışlar, jandarma gözetiminde kontrollü olarak sağlanıyor.

Karaköy sakinlerinin büyük çoğunluğu geceyi yakın köylerdeki akrabalarında geçirirken, 30 kişi Kızılay'ın köy girişinde kurduğu çadırlarda konakladı.

Köy halkı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte evlerinin enkazında kullanılabilir durumdaki eşyalarını ve 'hatıraları'nı aramaya başladı.

Yangında evini ve hayvanlarını kaybeden birçok köy sakini, evlerinin kullanılamaz hale gelmesinin üzüntüsünü yaşıyor.

Üzerlerinde bulunan elbise dışında hiçbir şeylerinin kalmadığını anlatan köylüler, yangınla birlikte bütün yatırımlarının yok olduğundan yakındı.

Kızılay bölgede

Türk Kızılayı Bursa Yerel Afet ve Müdahale Lojistik Merkezi Sorumlusu Yusuf Çağlayan ise, köy girişindeki boş bir alana, halkın kalması için 5'er kişilik 28 çadır ile 2 ikmal çadırı kurduklarını söyledi.

Vatandaşlardan talep gelmesi durumunda çadır sayısının artırılacağını belirten Çağlayan, köy halkına, üç öğün sıcak yemek dağıtılacağını belirtti.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki Karaköy'de dün henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, kısa sürede 150 haneli köyün büyük bölümünü sardı. Akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangın tamamen söndürüldü.
Cnntürk

Günün Önemli Haberleri