Binlerce memura Torba'dan yeni kadro çıktı
Abone olCumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün onayladığı torba yasayla AFAD için 6 bin 511, İçişleri Bakanlığı için ise 1.967 yeni kadro açıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün onayladığı torba yasayla AFAD
için 6 bin 511, İçişleri Bakanlığı için ise 1.967 yeni kadro
açıldı.
Onaylanan yasayla, engelli çocuğu bulunan ve askerlere yılda 10
gün mazeret izni verilmesi, sahipleri tarafından alınmayan KEY
alacaklarının 5 yıl sonra Hazine'ye kalması yönündeki düzenlemeler
getirildi. Yasa, kamuya 11 bin 712 personel alımının da yolunu
açıyor. En büyük alım ise Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'na
AFAD) yapılacak. AFAD için 6 bin 511 kadro ihdas edildi.
Köşk'ün onayladığı yasayla şu düzenlemeler geliyor:
YENİ KADROLAR AÇILDI
Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na 6 bin 511, İçişleri Bakanlığı'na 1.967, Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne 160, Gençlik Ve Spor Bakanlığı'na 53, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 11, Spor Genel Müdürlüğü'ne de 10 kadro ihdas edildi.
MEMURA 10 GÜN MAZERET İZNİ
Memur, subay, astsubay ve uzman erbaşlara, en az yüzde 70
oranında engelli veya hasta çocuğu olanlara, hastalık raporuna
dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması
kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde 10 güne kadar
mazeret izni verilecek.
HİLECİYE CEZA
Tüm acil çağrıları karşılamak, sevk ve koordinasyonunu sağlamak üzere büyükşehir belediyesi bulunan illerde, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı bünyesinde, diğer illerde ise valilikler bünyesinde 112 Acil Çağrı Merkezleri kurulacak. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere Kabahatler Kanunu'na göre il valileri tarafından 250 lira idari para cezası verilecek. Tekrarı halinde bu ceza iki katı olarak uygulanacak.
3 BİN UZMAN ERBAŞ ALINACAK
Yeni ile silahlı kuvvetler için de kadro açıldı. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı'na ayrılan uzman erbaş kadrosu 3 bin kişi daha artırılacak.
YAŞLILARA HER AY HARÇLIK
Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre, yaşlılara her ay harçlık ödenecek. Harçlık ödenenler muhtaç olarak kabul edilemeyecek ve kendilerine, '65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun'a göre aylık bağlanmayacak.
KEY ALACAĞINA 5 YIL SÜRE
Konut Edindirme Yardımı (KEY) Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun'da yapılan değişiklikle, ilamlar sonucunda talep edilmeyen alacaklar, Resmi Gazete'de yayımlanan son listenin ilan tarihinden 5 yıl sonra, Hazine'ye irad olarak kaydedilecek. Alacaklılar için böylece 5 yıllık süre verilecek.