Bingöl saldırısına hükümetten tepki yağıyor

Abone ol

Bingöl'de 8 polisimizin şehit düştüğü hain saldırıya tepkiler çığ gibi...

Karlıova'da polis servis aracının geçisi sırasında patlama oldu. 8 polis memuru şehit oldu, 9 polis memuru yaralandı.

Hain saldırının ardından hükümetten ard arda tepkiler gelmeye devam ediyor.

POLİSLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik Twitter hesabından ''Bingöl- Erzurum arasında teröristlerin mayın patlatması sonucu şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ailelerimizin ve milletimizin başı sağolsun.'' mesajı yayımladı.

TERÖR NE YAPARSA YAPSINBİZ YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ

[PAGE]

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl-Erzurum karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde, çevik kuvvet polis aracının geçişi sırasında, önceden menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 polisin şehit olması, 9 polisin de yaralanmasıyla ilgili, ''Terör ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele sabırla, kararlılıkla devam ederken, bir taraftan da terörün gündemimizi belirlemesine müsaade etmeyeceğiz'' dedi.

Bir dizi toplantı ve ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Yılmaz, KOP İdaresi Başkanlığı'nı ziyareti öncesinde Bingöl-Erzurum karayolundaki mayın patlamasıyla ilgili soruları cevaplandırdı.

TERÖR NE YAPARSA YAPSIN BİZ BİLDİĞİMİZ YOLDAN GERİ DÖNMEYİZ

Haberi kısa süre önce aldığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Elim bir hadise tabii. Ben de az önce duydum. Çok net bilgiler vermek için erken. Valilik ve ilgililerimiz, olayla ilgili şu anda incelemeler yapıyor. Ben de birazdan Bingöl'e geçeceğim. Terör ne yaparsa yapsın biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz. Bir taraftan terörle mücadele sabırla, kararlılıkla devam ederken, bir taraftan da terörün gündemimizi belirlemesine müsaade etmeyeceğiz. Toplantılarımız gerçekleşecek. KOP ile ilgili toplantılarımız gerçekleşecek. Müsteşarımız burada, Dışişleri Bakanımız gelecek. Onun başkanlığında bu toplantı gerçekleşecek ama ben burada kısa bir süre kaldıktan sonra Bingöl'e geçeceğim.''

Bakan Yılmaz, ziyaretin ardından Bingöl'e geçmek üzere, Ankara'ya hareket etti.

YÜREĞİMİZE BİR ATEŞ GİBİ DÜŞÜYOR

[PAGE]Bakan Davutoğlu "Herşeyden önce kaybettiğimiz polis kardeşlerimize Cenab- ı Hak'tan rahmet diliyorum. Son günlerde aldığımız bu haberler yüreğimize bir ateş gibi düşüyor. Ancak bu şekildeli saldırılarla hiçbir şekilde devletimizin hükümetimizin bu alanda mücadelede güvenlik güçlerimizin iradesini sarsamayacaklar. Bu saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyorum; lanetliyorum. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Yakınlarına taziyelerimizi iletiyorum " dedi.

Davutoğlu, "Türkiye'de terör olayları yeni başlamış değil, uzun bir mücadele verdik. Suriye olaylarından önce de bu mücadele sürüyordu. Bu olaylardan bağımsız olarak da, mücadelemiz sürecek. Hiçbir şekilde Türkiye'nin kararlılığından, iradesinden tereddütü olmamalıdır. Bu şekilde bizim irademizi zayıflatacağını düşünenler, mutlak şekilde yanıldıklarını görecekler. Bu anlamda tekrar güvenlik güçlerimize taziyelerimi sunuyorum hem de verdikleri mücadele dolayısıyla bir kez daha takdirlerimi de ifade ediyorum. Bu kararlı mücadelenin sonunda mutlaka milletimiz galip gelecektir " diye konuştu.

TERÖR NEREDEN DESTEK ALIRSA ALSIN, HEPSİNE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR

Davutoğlu saldırıların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile PKK işbirliği sonucunda arttığı iddiasının sorulması üzerine ise, "Terör nerede destek alırsa alsın, hangi dış ve iç güçten destek alırsa alsın hepsine karşı mücadelemiz sürecektir. Suriye konusunda da bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Suriye'de doğabilecek bir kaosun Türkiye'yi etkilememesi için de gerekli her türlü tedbiri alıyoruz" yanıtını verdi.

Günün Önemli Haberleri