BİLSEM puan hesaplaması nasıl yapılır 2020
Abone olözel yetenekli öğrencilerin katıldığı BİLSEM sınav sonuçları MEB tarafından 14 Ekim'de açıklandı. BİLSEM sınavlarında öğrencilere her doğru yanıt için 10 puan verildi. Peki 1. 2. ve 3. sınıf BİLSEM baraj ve taban puanları kaç oldu?
İLSEM sınavında sonuçların belli olmasının ardından açıklanan taban puanlar sınıf düzeyine ve yetenek alanına göre farklılık gösteriyor. BİLSEM sınavına katılan öğrencilere her doğru yanıt için 10 puan verilirken, hesaplamada sadece doğru yanıtlar baz alındı. Peki 1. 2. ve 3. sınıf BİLSEM baraj ve taban puanları kaç oldu?
BİLSEM puan hesaplama nasıl oluyor: Grup tarama uygulamasında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara 70 soru sorulmuş olup her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmıştır.
Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerimiz 11 Kasım 2020 tarihinden itibaren giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alabilirler.
Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklar.
BİLSEM nedir:
Dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programlarının uygulanmaktadır. Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.
Zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren BİLSEM’lerde özel yetenekli, özellikle zeka, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan ve bunun yanında özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek seviyede performans gösteren öğrencileri tespit ederek, bu öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca ekstra eğitim programlarıyla yardımcı olmak, onların kendilerini tanımalarını sağlamak, aynı zamanda gelecekte ülkemize katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek hedefleniyor.