Beykoz Musuki Topluluğu Macaristan'da

Abone ol

Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu, Macaristan’ın Peç kentinde düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali’nde sahne aldı.

2010 Avrupa Kültür Başkentleri seçilen İstanbul, Almanya-Essen ve Macaristan- Peç kentleri işbirliği ile yapılan festivale Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu da katılarak, seçkin şarkılar ve türkülerle bir kez daha Macarların gönüllerini fethetti.

Uluslararası Gençlik Festivali’nin davetlisi olarak giden Musiki Topluluğu Şefi ve Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan ile beraberindeki heyet, Kardeş Belediyemiz olan Mohaç Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından karşılandı. Macaristan’ın güneyinde yer alan Zigetvar Fahri Konsolosu’nun da yakın ilgisiyle kültürel geziler düzenlendi. Zigetvar Türk Macar Dostluk Parkı, Mehmet Ali Paşa Cami ve müzesinin ziyaretinin ardından meydan konserinde seçkin eserlerden oluşan etkinlik yoğun ilgi gördü. Halk oyunları ekibi gösterilerinin de yer aldığı programla, kentler arasında kültür-sanat alanlarında işbirliğinin güzel bir örneği sergilendi.

Türk Macar Dostluk Dernek Başkanı Nagu Kalman ile de bir araya gelen Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, Türkiye’nin dostluk, kardeşlik mesajını ulaştırarak, “İstanbul dünya metropolleri arasında, Beykoz da İstanbul ilçeleri arasında ayrıcalıkla bir konuma sahip. Son yıllarda artan kültürel işbirliği bilinci ülkelerin kültür yaşamlarına da yansımaktadır. Macaristan’ın Mohaç Belediyesi kardeş belediyemiz. Güzel bir işbirliğimiz ve diyalogumuz var. Bunu çeşitli etkinliklerle, programlarla ve ziyaretlerle güçlendirmeye çalışıyoruz. Çok güzel misafirperverlikle karşılandık ve uğurlandık” dedi.

Günün Önemli Haberleri