Beyazıt'dan Mısır halkına destek

Abone ol

Beyazıt meydanı,Mısır halkına büyük bir destek eylemine sahne oluyor.

Beyazıt meydanında Cuma namazını müteakip onbinler tarafından Mısır halkına destek eylemi düzenleniyor.

Mısır'daki eylemlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınacak.Hüsnü Mübarek yönetimi protesto edilecek. Özgür ve demokratik Mısır'a vurgu yapılacak.

ADANA'DA DA EYLEM VAR

Adana'da bir grup, cuma namazı çıkışında Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i protesto etti.Kuruköprü Mahallesi 5 Ocak Meydanı'nda bulunan Kemeraltı Camisi önünde cuma namaz ının ardından toplanan, aralarında Mazlumder Adana Temsilciliği üyeleri ile kadınlar ve çocukların da bulunduğu grup, Mübarek aleyhine pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.

Mazlumder Adana Temsilcisi Ali Aygün, buradaki açıklamasında, halklarını baskı ve zulümle yöneten diktatörlere karşı, Tunus, Mısır, Cezayir, Yemen, Ürdün, Sudan ve diğer devletlerde, adalet, eşitlik, özgürlük ve hak arayışlarının başladığını ve buna destek verdiklerini belirtti.

Tunus, Mısır ve diğer devletlerdeki ayaklanmaların, halkına, inancına ve değerlerine yabancılaşan ve bunlara savaş açan tüm liderlere ibret olması gerektiğini belirten Aygün, ''Halka rağmen, halkı baskı ve zulümle yönetemeyeceklerini anlamalıdırlar. Batılı ülkelerin desteklediği, yolsuzluğa batmış bir elit sınıfı oluşturan, mal ve servet biriktirmekten başka bir amaca sahip olmayan, devleti ve halkını kendi malı gibi gören, 30 yıldır iktidara yapışan açgözlü yöneticiler, halkın kendi iktidarını kurmasına engel olmaktadır'' dedi.

Mübarek'in ülkesinde adaletsizlikler, zulüm, işkenceler ve ''İsrail'in bombaları altında inleyen Filistinlilere karşı kapattığı kapıların'' hesabını veremeyeceğini belirten Aygün, ''Mübarek, halkın hak ve özgürlük mücadelesine daha fazla direnme. Artık koltuğu bırakıp iktidarı halka devretmenin zamanı geldi'' diye konuştu.

Grup, dualar okuyarak dağıldı.

Günün Önemli Haberleri