Beşiktaş çıra gibi yandı

Abone ol

Del Bosque davası pahalıya patladı. Para bir yana Avrupa kupası bile tehlikede.

Beşiktaş, kapı önüne koyduğu Del Bosque'ye yaklaşık 8.5 milyon euro (14.5 milyon YTL) ödemeye mahkum oldu. Siyah-beyazlı kulüp, daha önce CAS'ın verdiği kararın iptali için İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurmuştu. Ancak bu mahkeme de Beşiktaş'ı haksız buldu ve iptal talebini reddetti. Bu gelişmeyle birlikte Beşiktaş'a 7.5 milyon euro ana para ile 2005 yılından bu yana işleyen yüzde 5 faiz, CAS ve Federal Mahkeme sürecindeki iki tarafın avukat ve mahkeme masrafları da dahil olmak üzere yaklaşık 8.5 milyon euroluk bir fatura çıktı.

BOSQUE ANLAŞMAYA ÇALIŞMIŞTI
Başkan Yıldırım Demirören'in Del Bosque'yi gönderdikten sonra anlaşma süreci yaşanmasına rağmen, Türk Tahkim Kurulu'nun İspanyol teknik adamı 280 bin dolar borçlu çıkartan kararı Beşiktaş'ı rahatlatmıştı. Bu süreçte Del Bosque'nin "1 milyon euro verin. Bu dosyayı kapatalım" teklifine Beşiktaş, "Hayır" yanıtını verince olay bugünkü noktaya geldi.

CAS'ın aldığı hiçbir kararı bozmayan İsviçre Federal Mahkemesi'nin bu tavrına rağmen süreci uzatan Beşiktaş, 'Bile bile lades' oldu. Camiada şimdi bu faturayı kimin ödeyeceği tartışılmaya başlandı. İspanyol teknik direktörün yanı sıra yardımcıları; Grande, Minano ve Jimenez'in de tüm alacakları ödenecek. Ayrıca karara göre, dava masraflarıyla birlikte tazminat için 27 Ocak 2005'ten bu yana faiz işletilecek.

AVRUPA KUPASI TEHLİKESİ!
Beşiktaş'ın transferde hız kesmesinin asıl nedeninin bu 8.5 milyon euroluk fatura olduğu ortaya çıktı. Futbol şube sorumlusu Celal Kolot'un "Roberto Carlos'tan daha iyisini alacağız" sözüne rağmen yıldız bir futbolcu yerine ekonomik isimlere yönelmesi ve transferin gecikmesinin ardında parasal sıkıntı olduğu bildirildi. Beşiktaş'ın Del Bosque'nin parası için avukatlarına ya ödeme takvimi ya da teminat vermesi gerekiyor. Aksi halde Kartal, Avrupa Kupası maçları öncesi sıkıntı yaşayabilir. Bu arada yönetim borsaya gönderdiği yazıda, "Tigana'ya Beşiktaş'ın borcu yoktur" açıklamasını yaptı.

Günün Önemli Haberleri