Beş yıldızlı otelde ÖSS kampı

Abone ol

Final Dergisi Dershanesi’nin 80 başarılı öğrencisi, 8 gün boyunca Kumburgaz Princess Oteli’ne kapandı, test çözdü, bowling oynadı, yüzdü, ÖSS’den konuştu.

Final Dergisi Dershanesi’nin 80 başarılı öğrencisi, 8 gün boyunca Kumburgaz Princess Oteli’ne kapandı, test çözdü, bowling oynadı, havuzda yüzdü, ÖSS’den konuştu.

Kumburgaz Princess Oteli. Otelin 3 katı yaklaşık 40 oda ve sınavlar için de iki salonu 17-19 yaş arası lise son sınıf öğrencilerine ayrılmış durumda. Final Dergisi Dershanesi’nin 80 başarılı öğrencisi 8 gün boyunca burada hem stres atıp, hem de sınava hazırlanacaklar. Milli takım ya da olimpiyat kampı gibi düzenli bir programla 1 hafta sonra girecekleri Öğrenci Seçme Sınavı’na hazırlanacaklar.

Başlarında biri eğitimci, diğeri psikolog iki hocaları var. Öğrencilerin her anı onlar tarafından titizlikle gözleniyor. İki hoca özellikle geceleri sahil kenarındaki bu 5 yıldızlı oteli teftişe çıkıyor. Disco, sahil kenarı ve barlar öğrenciler için en tehlikeli yerler olarak görüldüğünden özellikle buralar birkaç kez gecenin bir yarısında kontrol ediliyor. Bu sefahat içinde yokluk çeken öğrenciler ise otelin bu nimetlerinden pek de yararlanamıyor.

Marmara Bölgesi’ndeki çeşitli okullarda okuyup, dershaneye devam ederek, özel sınıflarda eğitim gören ve ÖSS’de derece yapma ihtimali olan bu öğrencilerin aklı sınavda. Her ne kadar kampın adı ‘Moral ve motivasyon kampı’ olsa da ÖSS adayları sıkı bir çalışma içindeler. Beş yıldızlı otelin lüksü ve imkanları onların umurunda değil. Akılları hep sınavda. Aynı ortamı paylaşıyorlar ama birbirlerini rakip gibi görüyorlar. Sınav aralarında koştukları bowling ve fitness salonu ve hatta havuzda stres atarken bile ellerindeki sorulara ve aldıkları puanlara göz ucuyla bakmayı ihmal etmiyorlar.

GÜNÜN HER SAATİ PLANLI

Sabah saat 07.30 ile güne başlayan 80 öğrenci otelde kendileri için özel olarak ayarlanan, dershane sıralarının da bulunduğu salonda Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ayarında günde 2 tane 3’er saatlik sınava katılıyorlar. Optik kağıda basılı cevaplar dershanenin merkezine gönderiliyor. Ancak, soruların yanıtları da sınav sonrasında öğretmenleri tarafından okunuyor. Öğrenciler, 09.30 ile 12.30 arasındaki bu deneme sınavının ardından 13.00-14.00 arasını öğle yemeği ve dinlenerek geçiriyorlar. 14.00-17.00 arasında yapılan ikinci deneme sınavının ardından yarım saat sorular tekrar değerlendiriliyor ve 17.30 ile 20.30 arası akşam yemeği ve serbest zaman oluyor. Bu saatleri bazı öğrenciler havuza girerek, bazıları bowling, tavla ya da satranç oynayarak, bazıları da sohbet edip, yine soru çözerek geçiriyorlar.

20.30 ile 21.30 arası ilk etüde giren öğrenciler, 21.20 ile 21.30 arası dinlenme molası verip, 21.30 ile 22.20 arası ikinci etüdü yapıyorlar. 22.20 ile 23.30 arasında serbest zamanda istediklerini yapan öğrenciler 23.30’da yatmak zorundalar. Başlarında bulunan Celil Vardar ve Gülay Bulut, öğrencilerin bulunduğu üç kattaki odaları bu saatlerde sık sık kontrol ederek, ses gelen odalarda öğrencileri uyumaları için uyarıyorlar.

Sık teftişe çıkıyoruz

Biz her yıl bu kampı yapıyoruz. Burada öğrenciler hem stres atıyor, hem de dinleniyorlar. Sınava yönelik kaygıları pek yok. Çünkü, hepsi çok başarılı çocuklar. Hemen hepsi de dershanemizde burslu öğrenciler. Onlardan derece bekliyoruz. Biz de bu süre içinde onları motive etmeye çalışıyoruz. Kaygılı olanlara çalışma davranışı ve nefes alma egzersizleri bile yaptırdığımız oluyor. Otelde olmanın zorlukları da var. Onları çok iyi gözlemlememiz ve sınava hazırlamamız gerekiyor. Psikolog arkadaşımla sık sık teftişe çıkıyoruz. Sahil kenarını gece kontrol ediyoruz.

Kampın maliyeti 40 milyar lira

25 yıllık dershanede bu kamplar hemen her yıl yapılıyor. Bu yıl Elazığ, Adana, İzmir, İstanbul, Bolu, Ankara ve Diyarbakır’daki otellerdeki kamplara toplam 700 öğrenci katılıyor. Kampın ücretleri dershane tarafından ödeniyor.

İstanbul’daki Kumburgaz Princess Otel’de 8 gece konaklayan bir öğrencinin dershaneye maliyeti 500 milyon TL civarında oluyor. Sadece İstanbul kampı için dershane 40 milyar TL ödeme yapıyor. Bu kamplara dershanenin her hafta yaptığı deneme sınavları sonucunda ortalama 280 puan alan ve derece yapma ihtimali olan öğrenciler çağrılıyor.

Bu kamplara 2002 ÖSS Türkiye birincisi Emin Şenay, Türkiye ikincisi Kadir Gökgöz, 2003 ÖSS Türkiye birincisi Emre Kacar, Türkiye ikincisi Hatice Ümran Evren, Ögem Boymul gibi pekçok başarılı öğrenci katılmış.

Aileden uzak, ÖSS’ye yakın

Ulaş Özkan (17)

Adile Mermerci Anadolu Lisesi

Galatasaray Hukuk fakültesini kazanmak istiyorum. Çünkü, annem ve babam avukat. En iyi hukuk eğitimi Galatasaray Üniversitesi’nde olduğu için ben de buraya girmek istiyorum. Ayrıca Fransızca da öğrenmek en büyük hedefim. Buraya çalışmaya değil, moral bulmaya geldim. Seçildiğim için, yani özel grupta olduğum için ayrıca gururluyum. Aileden uzak olmak, ÖSS’ye yakın olmak iyi bir şey.

Çalışıp, eğleniyoruz

Tuba Ergül (17)

Maltepe Anadolu Lisesi

Henüz hangi üniversiteye gireceğim konusunda karar vermedim. Puanıma göre hedefimi belirleyeceğim. Burası kendimizi geliştirmek ve dinlenmek için ideal yer. Ben stres içindeyim. Burada biraz azalttım. Ortam ve arkadaşlarımla bazı şeyleri aşıyorum. Eğleniyoruz. Meyve kokteylleri ve yemekler güzel. Ailem bana güveniyor onun için gönderdi.

Motive oluyorum

Ahmet Mutallip (17)

Kabataş Erkek Lisesi

İTÜ Elektronik Mühendisliği’ni kazanmak istiyorum. Çünkü, babam elektronik mühendisi. İş hayatına babamın yanında atılmayı amaçlıyorum. Burası hem rahatlama, hem de çalışma için ideal. Zaten bu kadar çalışkan arkadaş olunca çalışmamak mümkün değil. Motive oluyorum. Buraya geldiğimiz ilk gün tatildi. Yani sınav da, çalışma da yoktu. Biz de hemen tatil moduna girdik. Şimdilik, spor salonunu kullanıyorum. Ama çalışmaya daha çok odaklanıyorum.

Aklımda ÖSS var

Harun Kaplankaya (17)

Pertevniyal Anadolu Lisesi

ODTÜ Endüstri Mühendisliğini kazanmak istiyorum. Yaptığım araştırmaya göre bana uygun yer burası. Burada arkadaşlarımla şimdi iyi motive oluyorum. Sürekli aklımda ÖSS var. Muhabbet iyi ama, sınav bekliyor bizi. Stresi aştık. Ben, 2 gündür yorgunum. Çünkü, buraya gelmeden önce kardeşim balkondan düştü. Ben hastanede onun yanında kaldım. Buraya gelince de otelin hiçbir şeyinden yararlanamadım. Hep uyudum. Yarından itibaren daha fazla çalışacağım.

Haber: Nuran Çakmakçı
Kaynak:




Günün Önemli Haberleri