Berlusconi'nin partisinde 'striptizci rahibeler'

Abone ol

İtalya'da eski başbakan Silvio Berlusconi hakkındaki fuhuş davasında ifade veren tanıklar, Milano'daki villada verilen partileri anlattı.

İtalya'nın eski başbakanı Silvio Berlusconi'nin yargılandığı davada ifade veren bir tanık, katıldığı bir partide rahibe giysili kadınların striptiz yaptığını anlattı.

Berlusconi, Milano'da görülen davada, 'reşit olmayan yaştaki kızla para karşılığı cinsel ilişkiye girmek' suçlamasıyla karşı karşıya.

75 yaşındaki eski başbakan, partilerine katılan kadınların fahişe olduğunu bilmediğini, hiç bir kadınla reşit olmadığını bildiği halde birlikte olmadığını savunuyor.

Bugünkü duruşmada ifade veren İmane Fadıl adlı manken, başbakanın Milano dışındaki villasında düzenlenen pek çok partiye katıldığını söyledi.

Fas asıllı Fadıl, 'bunga bunga' partilerine ilk katılışında, karşılığında kendisinden 2.000 euro aldığını açıkladı.

Duruşmada ifadesine başvurulan çok sayıda genç kadından biri olan Fadıl, bu partide rahibe kostümlü iki kadının başbakan için striptiz yaptığını gördüğünü anlattı.

Her şey Ruby ile başladı

Bunlardan birinin halihazırda Berlusconi'nin partisinden Milano belediye meclisi üyesi seçilen Nicole Minetti olduğunu öne sürdü.

Fadıl ayrıca, Minetti ve diğer kadının geceyi de villada geçirdiğini iddia etti, partilere katılan kadınlardan cinsel ilişkiye girenlerine daha fazla ödeme yapıldığını söyledi.

Tanığın ifadesine göre bir başka partide ise "üzerinde AC Milan forması ve Ronaldinho maskesi olan" genç bir Brezilyalı model striptiz yapıyordu.

Davanın açılmasına gece kulüplerinde dansçılık yapan ve başbakan olduğu dönemde Berlusconi ile para karşılığı cinsel ilişkiye giren bir genç kadının bu sırada henüz reşit olmadığı iddiaları yol açtı.

'Gönül Hırsızı Ruby' adıyla tanınan Fas doğumlu Karima el Mahroug adlı kadın, hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındığı zaman da Berlusconi'nin bizzat devreye girerek salıverilmesini sağladığı öne sürülüyor.

Tanıklara ödeme yapıldı

Dava ile ilgili tartışmalar bununla sınırlı değil.

İtalyan Corriere della Sera gazetesi geçen hafta Berlusconi'nin duruşmanın üç tanığına toplam 127 bin euro ödediğini ortaya çıkardı.

Bu kişilerden biri striptiz iddialarında adı geçen ve siyasi kariyeri öncesinde Berlusconi'nin ağız ve diş bakımı uzmanı olan Minetti. Diğerleri ise yine başbakan için striptiz yaptıkları öne sürülen televizyon yıldızı ikiz kardeşler Eleonora ve Imma De Vivo.

Berlusconi'nin avukatı Niccolo Ghedini, tanıklara ödeme yapıldığını reddetmedi.

Ancak bu ödemelerin ifadelerini etkilemeyi amaçlamadığını, yasal şekilde yapıldığını ve eski başbakan'ın 'her zamanki cömertliği'ni yansıttığını söyledi.

Berlusconi de, Il Giornale gazetesine "Bu masum mağdureler beni hedef alan skandalın içine sürüklendikten sonra bir daha nasıl iş bulacaklar" diyerek, amacının uğradıkları zararı karşılamak olduğunu savundu.

Milano'daki duruşmalar, ülkenin en zengin işadamlarından olan eski başbakan hakkındaki üç ayrı davadan birini oluşturuyor.

Diğer iki dava ise vergi kaçakçılığı ve devlet sırları yasasını ihlal gibi suçlamalar içeriyor.

Rüşvet iddialarına odaklanan dördüncü bir dava ise sene başında zaman aşımı dolayısıyla düşmüştü.

Berlusconi, İtalyan ekonomisinin girdiği darboğaz nedeniyle 2011 yılının Kasım ayında görevden ayrılmıştı.

Firari sanık gözaltında

Bu arada İtalyan polisi Milano'daki davanın kilit isimlerinden olan ve bir süredir aranan Valter Lavitola'yı da gözaltına aldı.

Sosyalist Avanti! gazetesinin eski editörü Lavitola'nın, Berlusconi ile partilerine fahişeler yolladığı öne sürülen bir kadın taciri arasında iletişimi sağlayan 'kayıp halka' olduğu öne sürülüyordu.

Başbakan'a şantaj yapılmasına karıştığı iddia edilen Lavitola hakkında Eylül ayında tutuklama emri çıkarılmış, ancak Lavitola bugüne dek kaçtığı Arjantin'de kalmıştı.

Berlusconi dışında Milano'daki davanın sanıkları arasında, işadamı Giampaolo Tarantini ve Alman dizi oyuncusu Sabina Began'ın da olduğu toplam sekiz kişi var.

Günün Önemli Haberleri