Benetton, Arap piyasasına giriyor

Abone ol

Benetton Türkiye, B.A.E, Kuveyt, Katar, Lübnan, Suudi Arabistan başta olmak üzere tüm Ortadoğu’ya Benetton, 012 ve Sisley markalı ürünleri ihraç edecek.

Benetton Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, Benetton Türkiye, Benetton Group ile Nisan ayında imzaladığı ortaklık anlaşmasının ardından, uluslararası pazarlardaki faaliyetlerine Türk Cumhuriyetleri’nden sonra, Ortadoğu bölgesiyle devam ediyor.

Benetton Türkiye ile Benetton Group arasında 2006 yılı için ilk etapta 550 bin adet ve 6.5 milyon dolarlık üretim için imzalanan anlaşmayla Benetton Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Lübnan, Suudi Arabistan başta olmak üzere tüm Ortadoğu’ya Benetton, 012 ve Sisley markalı ürünleri ihraç edecek.

İRAN OPERASYONU:

Benetton Türkiye Genel Müdürü Zeynep Selgur, İtalya Benetton tarafından Eylül 2005’te 5 mağazayla başlatılacak İran operasyonunun tüm dekorasyon ve inşaat işlerinin de yine Benetton Türkiye tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi. Selgur, Nisan ayında Benetton Group ile imzalanan ortaklık anlaşmasının ardından, hayata geçirilecek yeni projelerle, Benetton’un bölgedeki gücü haline geldiklerini belirterek, şunları kaydetti: ‘Anlaşmayla yalnız Türkiye değil, tüm dünya pazarımız haline geldi. Burada artık iş bize düşüyor, kalite-fiyat dengesini tutturabildiğimiz oranda, pazardan daha çok pay alabileceğiz. Benetton Group’un Türkiye’deki üretim ve işgücü kaynaklarını kullanması açısından büyük önem taşıyan ortaklık anlaşmasının ardından, Ortadoğu’daki gelişmeler önemli bir adım teşkil ediyor.’

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr

Günün Önemli Haberleri