Belediyelere yeni müjde

Abone ol

Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak'tan belediyelere "İller Bankası" müjdesi!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Artık belediyeler İller Bankası'ndan ne kadar para gelecek, ne kadar yatırım yapacak, bunun bilinci içindeler'' dedi.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Amasya'ya gelen Faruk Nafiz Özak, Amasya Vali Vekili Ahmet Erdoğdu'yu makamında ziyaret etti.

İlin sorunları hakkında Erdoğdu'dan bilgi alan Özak, Amasya'ya çeşitli incelemelerde bulunmak için geldiğini bildirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı olarak 3 bin 250 dolayında belediyeyle ilgili sorumlulukları olduğunu ve bu nedenle sorunları yerinde görmeye çaba gösterdiklerini anlatan Özak, İller Bankası'nın çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerini anlattı.

Daha önce İller Bankası ile belediyelerin ilişkilerinde bazı olumsuzluklar bulunduğunu ifade eden Özak, şunları kaydetti:

''Tabiri caizse İller Bankası belediyelerimizin canını sıkar vaziyetteydi. Faizler çok yüksekti, belediyelerimiz çok sıkıntı içindeydi. Şimdi bu ilişkiler daha farklı. Tüm belediyelere aynı anlayışla davranıyoruz. Bu adaletli davranışımızın bir sonucu artık olarak belediyeler İller Bankası'ndan ne kadar para gelecek, ne kadar yatırım yapacak, bunun bilinci içindeler.''

Karayolları ile ilgili çalışmalara da değinen Özak, özellikle duble yol konusunda önemli çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Geceyi Amasya'da geçirecek olan Özak, inceleme ve ziyaretlerini bugün de sürdürecek.

Günün Önemli Haberleri