Belediye personeli eğitiliyor

Abone ol

Fatih Belediyesi AB'ye uyum çerçevesinde tüm personelini eğitimden geçirme kararı aldı.

Avrupa Birliğiyle uyum sürecinde personelinin güçlüklerle karşılaşmasını istemeyen yerel yönetimler, eğitim faaliyetlerine hız verdiler. Fatih Belediyesi de tüm personelini eğitimden geçirme kararı aldı. Hem yeni çıkan mevzuatlar hakkında bilgi vermek hem de çalışanların moral motivasyonunun yükseltilmesi için hareket geçen belediye bütün çalışanlarını eğitimden geçirecek. Bu amaçla eğitim müdürlüğü aracılığıyla düzenli olarak tüm personele bir çok konuda dersler veriliyor.

Belediyedeki müdür, müdür yardımcıları başta olmak üzere tüm birimlerdeki çalışanlar aşamalı olarak eğitimden geçecek ve her personele sertifika verilecek. Personele yönelik eğitim çalışmaları, Fatih Belediyesi"nin Başkanlık binasındaki Meclis salonunda yürütülüyor. Belli aralıklarla yıl sonuna kadar devam edecek eğitim faaliyetleri çerçevesinde personele, Belediye ve imar mevzuatı, Kamu İhale Kanunu, İş sağlığı ve güvenliği, Halkla İlişkiler, İlkyardım, Diksiyon ile iletişim konularından dersler veriliyor.

BAŞKANDAN EĞİTİM DESTEĞİ

Fatih Belediyesi"nin personeline verilen derslere kendi konularında uzman eğitmenler katılıyor. Özellikle diksiyon, halkla ilişkiler, moral motivasyon ve iletişim konularındaki dersleri Oğuz Gülay veriyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de personelin eğitimine büyük önem veriyor. Her türlü desteği veren Başkan Demir, çalışanların moral motivasyonunun yüksek tutulması halinde daha fazla verim elde edildiği görüşünü savunuyor.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Fatih Belediyesi"nin Personel Eğitiminden sorumlu Müdür Yardımcısı Turgay Aybar, çalışanların eğitimden memnun olduğunu vurguladı. Derslere katılımın yüksek olduğunu söyleyen Aybar, “Eğitimler sonucunda karşılaşılan sorunların çözümü daha kolay oluyor. Personelimiz değişen kanun ve mevzuat eğitimleri ile bilgilerini yenilerken iletişim, moral ve motivasyon eğitimleri ile de verimliliklerini arttırmaktadırlar. Başkanımız eğitime desteğini sürdürürken personelimiz de verilen eğitimlerin devamında fayda görüyor” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri