Bekir Bozdağ'ı çileden çıkaran karar!

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine yumruk atan zanlının serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

İNTERNET HABER /Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nde kendisine yapılan saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bozdağ, özetle şunları söyledi;

ŞAHSIMA DEĞİL HÜKÜMETE YAPILMIŞTIR 

"Bu çirkin bir saldırı sadece benim şahsıma değildir. Demokrasiye, hükümete yapılmış bir saldırıdır. Bana temsil ettiğim hükümet, görev nedeniyle saldırdı. Yumruk attı, darp etti. Olaydan sonra Sayın Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada değinmedi. Konuşmasında bunu kınasaydı çok iyi olurdu.

CHP'LİLER HİMAYE ALTINA ALDILAR 

CHP’li milletvekilleri saldırganın yanına gidip, onu himaye eden yaklaşıma girdiler. Bir alnından öpmedikleri kaldı. Bu da çok çirkin bir durum. Siyasi ahlakla bağlaşmayan bir durumdur. Suçlular arasında benim suçlum, senin suçlun dersek bu bizim sahip olduğumuz insani değerlerle, ahlakla, hukukla uyuşmaz.

HAKİME DE YUMRUK ATAN SERBEST KALIR 

Herhangi bir vatandaşımızın başına bir şey gelse siyasi farklılıkları bir kenara bırakırız. Savcılar saldırganı serbest bıraktı. Hakime, bir CHP’liye yumruk atılsaydı ne olurdu bilmiyorum. O zaman kafası atan hakime yumruk atsa, serbest bırakılır. Bakan olursa iki gün, bakan olmazsa bir gün gözaltı… Bu, başka kişileri cesaretlendirir. Bu tür uygulamalar suç işleyeni caydırıcı sonuçlar doğurmaz. Bu karar cesaretlendirmiştir.

UMARIM SAVCILAR DA YUMRUK YEMEZ 

Umarım bu hakim ve savcılar yumruk yemezler. Böyle olursa takip edeceğim. Pişmanlık duymadığını söylüyor. Suç işliyor, kahraman muamelesi görüyor. Suç işleyen kim olursa olsun, onlara karşı tavrımız haktan ve hukuktan yana olmalıdır."

BDP’NİN İMRALI HEYETİ

Öcalan’ın konumunun mahkeme kararı belirlemiştir. Hükümlüdür. Cezası infaz edilmektedir. Yeni bir konu verme imkanı söz konusu değildir.

İHSANOĞLU'NA ELEŞTİRİ

Benim dün yaptığım eleştiri bana göre doğru bir eleştiri. İhsanoğlu devletleri temsil ettiğini söylüyor. Bu doğru bir söz. Buna itirazım yok.

İhsanoğlu’nu eleştirirken oranın Genel Sekretersiniz, Türkiye’nin adayı olarak seçildiniz, Mısır’da darbe oldu, binlerce insan şehit edildi. Orada adeta bir kıyamet yaşanıyor. Adında İslam olan bir teşkilatın başında olarak devletlerin dışında genel sekreterinde orada yapacağı işler vardır. Böyle bir fikir götürdü mü?

Ben İslam İşbirliği teşkilatı şunu yapsın diye bir çalışma yaptım ama devletler bir adım atmadı. Onlar adına açıklama yapamam ama kendi adıma açıklama yaparım dedi mi.

Bu durumu içime sindiremediğimden ben istifa ediyorum derdim. Tavrımı öyle koyardım. Yoksa İhsanoğlu’nun gücünün tek başına karar aldırmaya yetmeyeceğini biliyoruz. Böylesine onurlu bir tavrın Türkiye’de büyük yansımaları olurdu, hiç değilse durduğumuz saf net olurdu.

Günün Önemli Haberleri