Bekir Bozdağ'dan CHP'ye tepki!

Abone ol

Hacı Bektaş’ta saldırıya uğrayan Bozdağ, CHP lideri ile yöneticileri eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun olayı kınamadığını belirten Bozdağ, “CHP’lilerin saldırganı alnından öpmedikleri kaldı” dedi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Tosya Belediyesi’ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerinde bir kişinin saldırısına maruz kalmasıyla ilgili soru üzerine Bozdağ, etkinlikte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘yla yan yana oturduklarını belirtti.

Hadiseyi Kılıçdaroğlu’na anlattığını vurgulayan Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu, konuşmasında bu saldırıyı dile getirmedi. Saldırıyı kınayan yaklaşımın içinde olmadı. Kürsüye çıktığında bu çirkin fiili oradaki heyetin huzurunda kınaması lazımdı. Gazeteciler sorunca olayı kınadı. Sıcağı sıcağına tepki vermesini isterdim” dedi.

Bozdağ, CHP genel başkan yardımcıları Gökhan Günaydın ve Umut Oran ile Parti Meclis üyesi Durdu Özbolat’ın saldırganın yanına gittiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

SUÇLUDAN YANA

“Bir ülkenin ana muhalefet partisinin yöneticilerinin olduğu bir ortamda bir bakana saldırı yapılıyor. Genel başkan yardımcılarının, herkesin suçludan yana tavır koyması, onu himaye eden bir yaklaşım içine girmesi fevkalede yanlış olmuştur. Neredeyse alnından öpmedikleri kaldı, saldırganın yanağını okşayan, kucaklayan...”

Oran: Bırakın öpmeyi alnını karışlarım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Bekir Bozdağ’a yönelik saldırıda vatandaşla polisin karşı karşıya gelmemesi için çalıştıklarını ve tansiyonu düşürdüklerini söyledi. Oran, “Sayın Bozdağ’ın ‘Neredeyse CHP’liler alnından öpecekti’ şeklinde açıklama yapmasını kınıyorum. Bırakın şiddet yapanın alnını öpmeyi, o kişinin alnını karışlarım” dedi.

Günün Önemli Haberleri