Bedrettin Dalan Türkiye'de İlk açıklama!

Abone ol

Bedrettin Dalan Türkiye'ye döndü İlk açıklamasını kurucusu olduğu Yeditepe Üniversite'sinde yaptı!

Bedrettin Dalan Ergenekon soruşturması sürecinde Türkiye’den ayrılarak ABD'ye gitmesinin ardından 5 sene sonra hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasıyla kurucusu olduğu Yeditepe Üniversitesi'nde bugün, üniversite öğrencilerine hitap etti. 

DALAN'IN İLK İSTEĞİ

Salonda bulunan öğrenciler “Çocuklarımı özledim” diye hitap eden Dalan, kendisinden sonra asılan resimlerinin kaldırılmasını istedi.

Hürriyet'in haberien göre Dalan “Ben yokken haberim olmadan benim resimlerimi asmışlar. Bugün itibari ile tüm resimlerim kaldırılacak; her zaman ve her yerde Atatürk resimleri olacaktır” dedi.



"HER ŞEY SİZİNDİR"

Dalan konuşmasının devamında “İSTEK Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi öğrencileri olduğu sürece gözüm arkada kalmayacaktır. Tüm herşey sizindir” dedi

BEDRETTİN DALAN KİMDİR?

1941 Bayburt doğumlu olan Bedrettin Dalan, mühendis, siyasetçi ve 1984-1989 arasında İstanbul’un ilk Büyükşehir Belediye Başkanı ve İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi’nin kurucusudur.

Bedrettin Dalan, 1941 yılında Bayburtlu bir ailenin çocuğu olarak Bayburt’ta doğdu. Şeyhbızın aşiretine mensup olan Dalan, Türk olduklarını şu cümlelerle ifade etmiştir Kürt’ün de altına girdiğim zaman Türkmen çıkıyorum. Bizim aşiretin kontrolünü yaptık, Türkmenistan’da köylerimiz çıktı. İTÜ Maçka Fakültesi’nden elektrik mühendisi olarak mezun oldu. İş yaşamına TCDD’de başlayan Dalan, daha sonra özel sektörde çalıştı.

Anavatan Partisi Kurucu Üyesi oldu ve 1984 yılında bu partiden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 1989′a kadar sürdürdüğü belediye başkanlığı döneminde Üsküdar sahili imara açıldı ve bugünkü haline getirildi. 1986-88 arasında Tarlabaşı yıkımlarıyla bugünkü Tarlabaşı Bulvarı ortaya çıktı, Avrupa Yakası’ndaki meyve-sebze hali Unkapanı’ndan Bayrampaşa’ya, Anadolu Yakası’ndaki ise Kadıköy Rıhtım Meydanı’ndan İçerenköy’e taşındı.

1986 yılında ANAP içerisinde yaşanan iç gerilimler sebebiyle Anavatan Partisi Genel Başkanı Turgut Özal ile çatıştı. Özal ile olan çatışmasına rağmen yine Anavatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak katıldığı 1989 yerel seçimlerinde başarısız oldu. Seçimlerden sonra ANAP’tan koparak, 17 Mayıs 1990′da Demokrat Merkez Partisi Kurucu Genel Başkanı oldu. Bu parti 14 Eylül 1991′de Doğru Yol Partisi’ne katıldı, aynı yıl yapılan genel seçimlerde DYP İstanbul Milletvekili seçildi. 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu, fakat seçilemedi. 1995 yılında DYP’den istifa ederek ANAP’a döndü.

Çesitli kuruluşlarda yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi oldu. İstek Vakfı’nı kurarak, vakfın genel başkanı oldu. Vakıf çok sayıda anaokulu, ilköğretim okulu ve lise kurarak eğitime açtı. Vakfın kurduğu Yeditepe Üniversitesi 1996 yılında eğitime başladı.

12 Ocak 2011 tarihinde İrticayla Mücadele Eylem Planı davası kapsamında İçişleri Bakanlığı hakkında kırmızı bültenle yakalanma emri çıkarılmaya çalışılmış fakat çıkarılamamıştır. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 30 Aralık 2011 tarihinde İstek Vakfı malları hariç, Bedrettin Dalan’ın Türkiye’deki bütün mal varlığına, hak ve alacaklarına el konulmasına karar verdi.

Günün Önemli Haberleri