Bediüzzaman mevlidine insan akını
Abone olGeleneksel hale getirilen 'Nurs Bediüzzaman Mevlidi' bu yıl da yurt içi ve yurt dışından binlerce sevenlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Nurs'ta, 2 yıl önce
başlatılan ve geleneksel hale getirilen 'Nurs Bediüzzaman Mevlidi'
bu yıl da yurt içi ve yurt dışından binlerce sevenlerinin
katılımıyla gerçekleşti.
Bugün sabah saatlerinde başlayan mevlit için günler öncesinden hazırlıklar yapılırken, mevlit coşkusuna katılmak isteyen Bediüzzaman’ın sevenleri Nurs köyüne akın etti. Yurt içi ve yurtdışından çok sayıda kişinin katıldığı mevlit programı, Bediüzzaman Külliyesi'nde Kur’an’ı kerim okunmasıyla başladı. Katılımcıların duygulu anların yaşadığı mevlit programında katılımcılar hep birlikte el açıp dua etti.
Mevlit programının ardından öğle namazını Bediüzzaman Külliyesi'nde kılan katılımcılar daha sonra hep birlikte öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından katılımcılar, grup halinde Bediüzzaman'ın evini, ibadet ettiği yerleri ve köy mezarlığında bulunan üstadın anne ve babasının kabristanlarını ziyaret ederek dua etti.
Programın tertip edilmesinde emeği geçen Üstad'ın akrabası ve Nurs Köyü Dernek Başkanı Hikmet Okur, Nurs köyünün bu gün her günden daha büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi.
Okur, 2 yıl önce Bediüzzaman Külliyesi'nin açılışının
yapılmasının ardından köyde her yıl mevlit düzenleme kararı
aldıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:
“Bu günkü mutluluğumuzu kelimelerle ifade etmemiz mümkün değil. Bu gün hem hemşehrimiz olan Sait Nursi’yi doğduğu köy olan köyünde anarken, Üstadın yurt içi ve yurt dışından binlerce sevenini de köyümüzde misafir etmiş olmanın yine mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlit programı çok güzel geçti. Programa yaklaşık 3 bin kişi katıldı”
KÖYLÜLER İSİM DEĞİŞİKLİĞİNDEN SONRA” NURS’A HOŞGELDİNİZ” TABELASINI DİKTİ
Öte yandan geçtiğimiz aylarda yapılan girişimler sonucunda ve Nurslu vatandaşların topladığı imzalardan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 50 yıl aradan sonra resmiyette “Kepirli” olan Nurs köyünün isminin yeninden verilmesinden de oldukça memnun olduklarını kaydeden Hikmet Okur, Değişikliğe dair resmi yazının kaymakamlığa gelmesinin ardından köylüler olarak İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek kimliklerini değiştirdiklerini ifade etti.
Artık yeni kimliklerinde köy hanesinde 'Kepirli" yerine 'Nurs' yazılı olduğunu belirten Okur, "Bediüzzaman Said Nursi dünyaya mal olmuş bir şahsiyettir. Bu gün vermiş olduğumuz mevlitte de bunu anlayabiliyoruz. Çünkü Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Azerbaycan, Endonezya, Rusya gibi birçok ülkeden gelen nur talebeleri Bediüzzaman'ın doğduğu Nurs’ta ki mevlidine katılarak bunu bir kez daha ispat etti.Belki bizim toplumumuzdan çıktığı için, biz hakkıyla manasını ehemmiyetini idrak edemiyor olabiliriz. Ama bütün dünya ülkelerinde tanınan bin din alimidir. Mesela Filipinlilerin en uzak adalarında Said Nursi tanınıyor ve Nurs köyü biliniyor. Orada şahit olduğumuz birçok insan Said Nursi'nin eserlerini okuyarak Müslüman olmuş. Geçen sene Hindistan'da Said Nursi Konferansı verdik. İnsanlar kapalı alana sığmadığı için açık alanda konferansı yaptık. Anadolu'dan çıkmış ve bütün dünyayı aydınlatmış böyle manevi bir şahsiyete Türkiye olarak sahip çıkmamız lazım. Said Nursi'nin köyünün kendi ismine kavuşması önemli bir adım. Artık Nurs köyüne gelen misafirlerimizi 'Nurs Köyüne Hoşgeldiniz' yazısıyla karşılaşıyoruz."