Bebeğini terketti tatile çıktı

Abone ol

Battalgazi mahallesi Ortayayla üzerinde vatandaşlar tarafından kundağa sarılı bir bebek bulundu.

Kayseri'nin Battalgazi mahallesinde 5 günlük bebek bulundu. Sokakta bulunan bebeğin üzerinden "Öğrenciyim. Tatilde ailemin yanına gitmem gerekiyor." yazılı bir not çıktı.
 
Vatandaşların polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri bebeğin üzerinde, "Çocuğumu bulan hayır sahibi; Öğrenciyim, çocuğumu aileme söyleyemedim. Şimdi de tatil için eve gitmem gerekiyor. Çocuğuma bakacak durumda değilim. İnsanlık adına çocuğumu yetiştirme yurduna verebilirseniz çok büyük sevaba girersiniz. Şimdiden Allah razı olsun" yazılı bir not buldu. Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen 3,2 kilogram ağırlığındaki bebeğe hemşireler 'Yaren' ismini verdi.

Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Lokman Çam, 5 günlük olduğu belirlenen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Enfeksiyona karşı gerekli tahlilleri yaptıklarını ifade edine Çam, "Yaren ismini verdiğimiz bebeğin sağlık durumu iyi. Hassas bünyesinin enfeksiyonlardan etkilenmemesi için gerekli tahlilleri yaptık. Yapılan işlemlerin ardından Yaren bebek Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edilecek." dedi.

Bulunan bebekle ilgili yapılan geniş çaplı araştırmada bebeğin bir hastanede dünyaya geldiğinin tespit edildiği, yakınlarının bulunması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
Günün Önemli Haberleri