Beastie Boys beyazperdede

Abone ol

Beyaz rap grubu Beastie Boys konser film çekim tekniği ile sinema dünyasına farklı bir tarz sunuyor.

80'lerde başlayan şöhretlerini 90'lara da taşıyarak müzik sektöründe başarıya ulaşan ilk beyaz rap grubu olmayı başaran Beastie Boys'un önümüzdeki hafta Amerika'da gösterime girecek konser filminin çekim tekniği bu türe radikal bir değişim getirmeyi amaçlıyor.

Grup, 2004'de New York'ta verdikleri konser sırasında kalabalık içinde değişik bölümlerde bulunan 50 Beastie Boys hayranına birer video kamera vermiş ve kendi bulundukları yerden konseri kayda almalarını istemişti.

Beastie Boys'un videolarını yöneten grup üyesi Adam Yauch yaklaşık bir yıl süren montaj aşamasından sonra konser sırasında grubun hayranlarının çektiği bu görüntülerden bir film ortaya çıkardı. Yauch'a göre bu yapı, diğer konser kayıtlarındaki "yapay ve plastik" havayı tamamen ortadan kaldırarak grubun fanatik hayranlarının konser sırasındaki enerjisini filme aktarıyor.

Bir konser sırasında cep telefonundan çekilen görüntüyü izlemeleri ile bu fikrin doğduğunu belirten grup üyeleri, bu yılın başında ilk kez Sundance Film Festivalinde gösterilen filmleri ile olumlu tepkiler almışlardı.

Günün Önemli Haberleri