BDP'den Başbakan'a Diyarbakır taşları

Abone ol

BDP Lideri Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingini değerlendirdi. Başbakan'ı alaycı sözlerle eleştirdi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı mitingini değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmanın bir siyasetçinin bu zamana kadar yaptığı içeriği en boş konuşma olarak tarihe geçtiğini ifade eden Demirtaş, Başbakanı tur operatörüne benzetti.

BDP’nin İzmir mitingin için katılmak üzere bu kente giden Demirtaş, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR HALKI İLE ALAY ETTİ 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır’da yaptığı mitingde, Diyarbakır halkı ile alay ettiğini öne süren Demirtaş, şunları söyledi:

“Diyarbakır mitingiyle ilgili kimsenin bir beklentisi kalmamıştı. Başbakan da bunu doğrular bir nitelikte miting gerçekleştirdi. Herhalde bir siyasetçinin bir başbakanın Diyarbakır’da yaptığı içeriği boş bir konuşmaydı. Tarihe böyle geçmiş oldu. Tabi Sayın Başbakan tur operatörü gibi. 63 milletvekili, 7 bakan ve beraberinde çevre illerden aldığı binlerce kişiyle birlikte mitingden öte Diyarbakır’a bir tur düzenlemiş oldu.

BAŞBAKAN TUR OPERATÖRÜ GİBİ

 Aynı zamanda kendisi tur operatörü rehberi gibiydi. Diyarbakır’ın tarihi, turistik yerlerini Diyarbakırlılara anlattı. Diyarbakır’ın tanınmış şahsiyetlerini Diyarbakır halkına anlattı. Diyarbakır’ın halkıyla alay etmektir bu. Herhalde Diyarbakır halkı sayın Başbakan’a referandumda bunun cevabını verecektir“ dedi.

HALK MÜZE OLMASINI İSTİYOR

Gazetecilerin “Başbakan Erdoğan, mitingde Diyarbakır Cezaevi’nin yakılacağını açıkladı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?“sorusu üzerine, Demirtaş şunları söyledi:

"Diyarbakır halkı dün akşamdan bu yana davul zurna ile mahallelerinde kutlamalar yapıyor. Çok şükür diyorlar Başbakan Diyarbakır’a yeni bir cezaevi yapıyormuş. 7 bakan, 63 milletvekili getirdi ve Diyarbakır’a yeni bir cezaevi yapma müjdesi verdi. Diyarbakırlılar bunu dün geceden beri kutluyor uyuyamıyorlar. Fakat Diyarbakır cezaevini Diyarbakır halkı yıktırmaz. Orası müze olsun diye Diyarbakır halkı ısrar ediyor. Orada işkence görmüş insanlar Diyarbakır cezaevinin müze olmasını istiyor. Yeni cezaevi yapılarak değil cezaevi boşaltılarak oradaki insanlar tahliye edilerek olması gerekir."

 

Günün Önemli Haberleri