'BBC çalışanına ayrımcılık uyguladı'

Abone ol

Yaşı sebebiyle kendisine ayrımcılık uyguladığı iddiasıyla, BBC'yi dava eden eski program sunucusu Miriam O'Reilly, iş mahkemesi tarafından haklı bulundu. BBC, O'Reilly'den özür dilerken, kendisiyle yeniden çalışılabileceği belirtildi.

53 yaşındaki Miriam O'Reilly, kendisine yöneticileri tarafından ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu.

BBC'yi ayrımcılık uyguladığı iddiasıyla dava eden eski çalışanı mahkeme tarafından haklı bulundu.

İş mahkemesi tarafından alınan kararda BBC'nin, Miriam O'Reilly isimli eski program sunucusuna yaşı sebebiyle ayrımcılık uyguladığı, hükmüne varıldı.

Davanın açılmasına sebep olan olay, O'Reilly'nin de dahil olduğu dört kadın sunucunun görev aldıkları programlardan alınmaları ve yerlerine kendilerinden daha genç sunucuların getirilmesiyle başladı.

53 yaşındaki O'Reilly, kendisinin yaşı sebebiyle ayrımcılığa uğradığı iddiasıyla BBC'den şikayetçi oldu ve kuruma karşı iş davası açtı.

O'Reilly ayrıca BBC'ye karşı hakkını aramaya başlaması sonrasında kendisine iş verilmemesinden dolayı mağdur edildiği iddasında da bulundu.

Mahkeme bugünkü kararında O'Reilly'i her iki konuda da haklı bulurken, BBC'nin cinsel tabanlı ayrımcılık uygulamadığına hükmetti.

'Çok mutluyum'

Mahkemenin kararı sonrası çok sevinçli olduğunu söyleyen O'Reilly, stresli geçen 14 ay sonrasında hakimlerin kendisini haklı bulmasıyla rahatladığını söyledi.

BBC ise eski çalışanı Miriam O'Reilly'den özür dilerken, kendisiyle yeniden çalışılabileceği bildirildi.

BBC yaptığı yazılı açıklamada, kurumun her faliyet alanında adil olunmaya çalışıldığı ancak O'Reilly olayında böyle davranılmadığının açıkça ortada olduğu söylendi.

Günün Önemli Haberleri