’’Bazı maçlar hazırlık niteliğinde değildir.’’

Abone ol

Beko Basketbol Ligi’nin 2. haftasında Fenerbahçe Ülker, kendi evinde Anadolu Efes’i 84-65 mağlup etti. <br/>Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da...

Beko Basketbol Ligi’nin 2. haftasında Fenerbahçe Ülker, kendi evinde Anadolu Efes’i 84-65 mağlup etti.
Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, bu zamana kadar antrenmandan çok maç oynadıklarını ve çok yoğun bir programları olduğunu belirterek, “Bazı maçlar vardır hazırlık niteliğinde değildir. Galatasaray, Efes’i çok rahat yendi. Oktay Mahmuti arkadaşım ve bu maça nasıl hazırlandığını biliyorum. Çok zor bir maç bekliyordum ve aynen de böyle oldu. Takıma sürekli Efes’in buraya gelip bize çok zorlu bir maç yaşatacağını oyuncularıma anlatmaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

“ANADOLU EFES ÇOK KARAKTERLİ BİR TAKIM”
Maçın başındaki hücum ve savunma hatalarını, bu sezon taraftarlarının önüne ilk kez çıktıkları için heyecanlı olduklarına bağlayan Obradovic, “Anadolu Efes, çok da karakterli bir takım. Maçın başından beri karakterlerini gösterdiler. Bizim için çok kötü bir başlangıçtı. Hücum ve savunma açısından hatalarımız oldu ve heyecanlı olmamızın sebebi de ilk defa taraftarlarımızın karşısında oynadık. Ve ikinci çeyrekte maçın seyrini değiştirdik savunmamızla ve ikinci yarıda, müthiş pasbireklerimiz oldu çok kolay sayı bulduk. Bu maç beni çok tatmin etti. Ama kolay değil antrenmandan daha çok maç oynadık şu ana kadar” diye konuştu.

“TARAFTARLAR MUHTEŞEMDİ”
Obradavic, kendilerini çok yoğun bir programın beklediğine değinerek, taraftarlara çok teşekkür etti ve şöyle devam etti:
“Barcelona, Cska, Beşiktaş maçları var bu haftayı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Çok sıkışık programımız var. Taraftarlarla ilgili olarak da muhteşemlerdi. Bizim en büyük amacımız onları mutlu etmek. Onlar bize destek olunca biz de onları mutlu ediyoruz. Atmosfer için teşekkür ediyoruz."

BOGDONOVİC: “ÇOK HIZLI KOŞTUK VE SONUÇ BU”
Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Bogdonovic, iyi mücadele ettiklerini ve maç içerisinde çok hızlı olduklarını belirterek, “Zor bir maç olacağını başından biliyorduk. Çok iyi başlamadık sonra toparlamaya başladık ve avantajı kendimize çevirdik. Çok hızlı koştuk ve sonuç bu” ifadelerini kullandı.

ANADOLU EFES CEPHESİ
Fenerbahçe Ülker’e 84-65 yenilen Anadolu Efes’te baş antrenör Oktay Mahmuti, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyunun büyük bir bölümünde iyi olduklarını özellikle son bölümdeki düşüşten dolayı maçı kaybettiklerini belirterek, “Fenerbahçe’yi tebrik ederim. Maça iyi başladık. İlk devre iyi basketbol oynadık. 3. çeyrekte düştük oyundan. Bu durumu Fenerbahçe oyunu lehine çevirdi. Bugün son bölüm olmasaydı hak edilen sonuç değil. Oyunun büyük bölümünü kötü bir basketbol sergilediğimizi söyleyemem. Maçın son bölümünde bırakmasaydık maç belki böyle bitmeyecekti. Bu takımın büyüme ve gelişme potansiyeli var. Bunu kullanmaya çalışacağız. Burada hep abilerden aynı istikrarı yakalamaya çalışıyoruz ki bu kolay olmayacak. Diğer oyuncular da buna eklensin takım hüviyetini oluşturalım. Maça kimse kaybetmek için çıkmıyor ki. Biz bu inançla çıkıyoruz. Her maçın başka hikayesi var” şeklinde konuştu

CEDİ OSMAN: "İYİ MÜCADELE ETTİĞİMİZ BİR MAÇ OLDU"
Anadolu Efesli basketbolcu Cedi Osman’da Fenerbahçe’yi tebrik ederek sözlerine başlarken, “İyi mücadele ettiğimiz bir maç oldu. Kaybettik üzgünüz. Önümüzde iki maç var onları en iyi şekilde oynayıp kazanmak istiyoruz” dedi.
(İHA)

Günün Önemli Haberleri