Bayramda Bodrum cıvıl cıvıl

Abone ol

Bayramını bodrumda geçiren tatilciler, sıcak bir havayla karşılaştı.

Ramazan Bayramı'nı Bodrum'da geçiren tatilciler, turistik ilçedeki tesisleri doldurdu. Hava sıcaklığının 37, deniz suyu sıcaklığının 24 dereceyi bulduğu Bodrum'daki esnaf da çifte bayram yaptı.

Bodrum, perşembe gününden itibaren yerli turist akınına uğradı. Açık tesislerde doluluk yüzde 80'i buldu. Tatilciler, bayramlaşmanın ardından sahilleri doldurdu. Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet plajları ile Bitez, Ortakent-Yahşi'deki Camel Beach ve Turgutreis sahilleri tıklım tıklım oldu. Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerden tatile gelen yerli turistlerle yabancı turistler, günübirlik tur tekneleriyle Bodrum'a iki mil uzaklıktaki Karaada ılıcası, Haremtan, Akvaryum, Orak Adası, Tavşanburnu ve Kaçakçı koylarını gezdi, bol bol denize girip sahillerde güneşlendi, develerle sahil turu yaptı. Aileler çocuklarıyla birlikte bol bol denize girdi, küçük çocuklar saatlerce denizden çıkmadı.

Günübirlik tura çıkan yaklaşık 3 bin turist banana, sörf, paraşüt ve jetski yaparak sonbaharda güneş ve denizin tadını çıkarırken, mayosuz gelenler sahillerde güneşlenip yürüyüş yaptı. Turistler çarşıda bol bol alış veriş keyfi de yaşadı.
İstanbul'dan eşi ve bir yaşındaki Can Turan isimli çocuğuyla tatile gelen Sadal Tarım Makinaları Dış Ticaret A.Ş. Muhasebe Müdürü Bora Turan da “Her bayramda Bodrum'da tatil yapıyoruz. Ancak bu kez sonbaharda yaz keyfi yaşıyoruz. İyi ki mayo ve plaj kıyafetlerimizi almışız. Dört günlük bayram tatilinde cennetin keyfini çıkardık. Bu saatten sonra tatile gelecekler mutlaka mayolarınıda getirsinler'' dedi.

Meteoroloji yetkilileri bayramda Bodrum'da havanın güneşli ve sıcak olacağını belirtti.

Günün Önemli Haberleri