Bayraktar iklim değişikliğini anlattı
Abone olÇevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadele kapsamında alternatif enerji kaynaklarının geliştiri...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadele kapsamında alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi için çalışıldığını söyledi.
Bayraktar, yapılan çalışmalarla özellikle hidroelektrik, rüzgar, güneş ve jeotermal gibi yenilenebilir enerjilerin elektrik üretimi içerisindeki payının 2023 yılına kadar yüzde 30’lara çıkarılacağını açıkladı.
Bakan Bayraktar, Litvanya’nın başkenti Vinlius’ta düzenlenen “Avrupa Birliği Çevre Bakanları Gayriresmi Toplantısı”nda iklim değişikliği oturumuna katıldı. Avrupa Birliği üye ülkeleri, aday ülkeler ve Avrupa serbest ticaret ülkelerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, iklim değişikliğinin insanlığın karşılaştığı ve acil önlem alınması gereken küresel bir sorun olduğunu söyledi. Bayraktar, “Önlem alınmadığı takdirde gelecek nesiller iklim değişikliğinden daha fazla zarar görebilir. Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadelede önemli adımlar atıldı. İklim Değişikliği Ulusal Eylem Planı hazırlandı ve uygulamaya konuldu. Enerji, endüstri, ulaştırma, tarım, ormancılık, atık yönetimi gibi alanlarda kapsamlı projeler ve programlar yürütüldü. Toplu taşıma ve demiryollarına yönelik büyük çaplı yatırımlar yapıldı” dedi.
İklim değişikliği ile mücadelede alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesine öncelik verdiklerini söyleyen Bakan Bayraktar, “Türkiye’nin hidroelektrik, rüzgar, güneş ve jeotermal potansiyellerinin etkin şekilde kullanılması için yatırımlara devam ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de 3 bin tesisi kapsayacak şekilde sera gazı emisyonunun izlenmesine yönelik bir yönetmelik çıkardıklarını hatırlatan Bakan Bayraktar, 2016 yılında Türkiye’de sera gazlarının izlenmesi ve raporlanmasına yönelik sistemin kurulacağını ifade etti.
(İHA)