Baykalın kongre öncesi manevrası mı?

Abone ol

CHP Kurultay'ına saatler kala açıklanan görüntü analizi raporu, "Baykal kurultay öncesi manevra mı yapıyor" şüphesine neden oldu.

İNTERNETHABER
ANKARA-
CHP hafta sonu yeni liderini seçmeye hazırlanırken yaklaşık 10 gün önce ortaya çıkan kasetle ilgili teknik analiz raporu açıklandı. Raporun Kurultay’a çok kısa bir süre kala açıklanması "Acaba, kurultay da delgeler etkilenmeye mi çalışılıyor" sorularına neden oldu.

CHP'li İsa Gök "zamanlaması manidar" dediği açıklama için "Her şeyini Deniz Baykal'a endeksleyen kişilerin yaptığı bir yanlıştır bu..." yorumu yaptı.

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ise raporun özellikle süreci etkilememek için iki gün bekletildiğini savundu.

RAPOR 18 MAYIS'TA GELDİ

Bu sorulara CHP Adana milletvekili Tacidar Seyhan yanıt verdi. Seyhan raporun il başkanları toplantısının yapıldığı 18 Mayıs’ta tamamlandığını ancak iki gün sonra açıkladıklarını söyledi. Seyhan bunun nedeni olarak da, “Sanırım süreci etkilemesi istenmedi” yorumu yaptı.

ZAMANLAMASI DOĞRU DEĞİL

Seyhan böyle düşünüyor, ancak CHP'li İsa Gök ise tam tersi görüş ifade ediyor. Yapılan açıklamanın zamanlamasına dikkat çeken Gök'ün sözleri şöyle:
"Zamanlaması manidar, pazartesi yapılsa kimsenin ilgisi çekmezdi. Asıl sorulması gereken Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgisi var mı yok mu? Bunu önemsiyorum. Zamanlama açısından doğru olmadığını düşünüyorum... Her şeyini Deniz Baykal'a endeksleyen kişilerin yaptığı bir yanlıştır bu..."

MONTAJ DEMEK "BEN DEĞİLİM" DEMEKTİR

Seyhan’a “Baykal neden en başında ben değilim demedi" sorusu da yöneltildi. Baykal’ın istifa açıklamasında kasetin montaj olduğunu söylediğini hatırlatan Seyhan, “Montaj demek, ben değilim demektir” dedi.

Kendisi de bilişim uzmanı olan Seyhan kaseti baştan sona “Skandal” olarak nitelendirdi.

Günün Önemli Haberleri