Baykaldan 1 milyon şartı

Abone ol

CHP sine-i millete dönecek mi? Deniz Baykal prensipte evet diyor ama bir şartı var !..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan sine-i millete dönme konusunda tartışma yaratacak yeni açıklama geldi. "Sine-i millete dönmek kolay değil" diyen Baykal, "1 milyon insan Meclis'in önüne gelirse döneriz. Sinenin bunu istemesi lazım" dedi.

'BOŞ BIRAKAMAYIZ'

CHP'nin dün yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısının basına kapalı bölümünde sine i millet konusu gündeme geldi. Baykal konuyla ilgili şunları söyledi: "Birkaç kişi söyledi diye sine-i millete gidilmez. Bu o kadar kolay değil. Siz istifa edersiniz, geride Anavatan, DYP var.

Onlarla yasama faaliyetlerini götürürler, Cumhurbaşkanını da seçerler. Aynı millet bu kez 'niye Meclis'i boş bıraktınız' deyip CHP'den bunun hesabını sorar. Sinenin bunu istemesi lazım. Bir milyon insan Meclis'in önüne toplansa biz de sine-i millete döneriz. Bu kararlılığın önce toplumda görülmesi lazım." Erken seçim konusundaki düşüncelerini de açıklayan Baykal, kendilerinin seçim istediği zaman eleştirildiklerini anlatarak, "Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gitmeye niyetli. Meclis kapanana kadar seçim kararı almayabilirler. Ancak temmuzda Meclisi yeniden toplantıya çağırıp, ekimde bir erken seçim kararı alabilirler" uyarısında bulundu. Danıştay saldırısının 'İkinci Susurluk' olarak nitelendirmesi iddialarını "Ivır zıvır" olarak değerlendiren Baykal, "Hükümet şeytan taşlıyor. Derin devlet ve Susurluk ilişkilerini biliyoruz. Bununla Danıştay'a saldırı arasındaki bağlantıyı merak ediyoruz. Yargı hüküm vermeden, siyaset hüküm veriyor, Başbakan hüküm veriyor" diye konuştu.
Günün Önemli Haberleri