Baykal uyanmasa çok şey yaşanacaktı

Abone ol

20 yıl İçişleri müfettişliği yapan BDP'li Nuri Yaman, Baykal'a Van'da yapılan saldırının görülmeyen yönüne dikkat çekti.

Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'e konuşan BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, oldukça çarpıcı açıklamalar yaptı. Samsun ile Trabzon çevresindeki milliyetçi yapılanmaya dikkat çeken Yaman, o bölgedeki şiddetin temelinin Ergenekon davası sanığı Veli Küçük tarafından Giresun'da komutanlık yapılırken atıldığını iddia etti.

TÜRK'E YUMRUK MUHBİR İŞİ

Eski Mülkiye Müfettişi Nuri Yaman'dan çarpıcı bir iddia daha: Emniyet ve Jandtarma'nın haber alma elemanları vardır. Ahmet Türk'e yumruk atanın da, böyle bir haber alma elemanı olması mümkün. Bu kişinin geçmişi araştırmalı.

VELİ KÜÇÜK KADRO KURDU

Yaman: Veli Küçük Giresun Jandarma Bölgesi Komutanı'ydı. Zonguldak, Samsun, Tokat, Giresun, Rize Küçük'e bağlıydı. Samsun-Trabzon hattındaki şoven düşüncenin temelleri Küçük döneminde atıldı, altyapı ve kadro kuruldu.

HER YERDE BİR AJAN VAR

Her köyde ve mahallede bir-iki kişi jandarma ve polisin haber elamınıdır. Üniversitelerde pek çok hoca ve öğrenci de haber elemanı diye kullanıyor. Ahmet Türk'e saldıran, haber elemanı çıkabilir.

BAYKAL UYANIK DAVRANDI

Deniz Baykal'a tuzak kurulduğunu belirten Nuri Yaman bu tezini şöyle temellendiriyor: Eğer Deniz Baykal, tuzağa düşüp de, polisin önerisine uysaydı ve otobüsten inip yüz metre ilerideki CHP il binasına yürüyerek gitseydi, belki saldırıya uğrayacak ya da yumurtalar otobüsün camları yerine Baykal'ın kendisine gelecekti. CHP'ye polis, "bu otobüs bu sokağa giremez, köşeyi dönemez, binaya kadar yürüyün" demiş. Polisin bazı provokatif olaylarda rol aldığı şüphesibende giderek güçleniyor. Bu birimi tanıyan bir kişi olarak söylüyorum ben bunları...

Günün Önemli Haberleri