Baykal ölenlere dua etti

Abone ol

CHP lideri Baykal, Diyarbakır'daki patlamada ölenlere dua etti

Diyarbakır'da 3 Ocak günü hain saldırı nedeniyle Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, patlamada hayatını kaybeden Ferhat Mutlu'nun ailesini ziyaret ederek dua etti.

CHP Genel Başkanı Baykal, Diyarbakır'daki ziyaretleri kapsamında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Baykal'ın hasta ziyaretlerine Dicle Üniversitesi Rektörü Fikri Canoruç da eşlik etti. Baykal, yaralı ve yakınlarıyla kısa süren sohbetler etti.

Baykal, hastane ziyaretinden sonra hain saldırıda hayatını kaybeden Ferhat Mutlu'nun ailesini ziyaret etti. Mutlu ailesine başsağlığı dileyen Baykal, yaşanan acıların çok zor olduğunu, ancak sabır gösterilmesi gerektiğini belirti. Çocuğunu kaybeden Mehmet Mutlu'nun ailesinin teröre üç şehit verdiğini söylemesi üzerine Baykal, "Bütün bu acıları yaşamış biri olarak sağduyulu düşünmeniz nasıl alicenap olduğunuz, nasıl yüreğinizin kucaklayıcı olduğunu, yüreğinizin sevgi dolu olduğunu gösteriyor. Sizin gibi insanlar memleketin en büyük teminatıdır. Allah sabır versin inşallah" dedi.

Olayı anlatın

Ferhat Mutlu'nun yakınları ise Baykal'a, "Olayı aydınlatın ki kafamızda soru işaretleri oluşmasın" dedi. Parti yöneticileri ile birlikte yaşamlarını yitirenler için dua eden Deniz Baykal, taziye evinden ayrılırken, bir vatandaşın, "Sayın Baykal, el sallayarak, Fatiha okuyarak bu işler çözülmez" tepkisine rağmen yoluna devam etti. Baykal, daha sonra THY Ankara uçağıyla Başkent'e döndü.

Günün Önemli Haberleri