Baykal kötü yerden vurdu

Abone ol

Baykal'ın söylediği bir cümle Abdullah Gül'ü çileden çıkaracak. Başbakan Erdoğan ise Şam'dan Köşk'e destek çıktı.

Ankara, Cumhurbaşkanı Gül'ün Erivan ziyaretine kilitlendi. En sert tepki CHP'den geldi. Baykal ettiği bir cümle ile Gül'ü kızdıracak;  "Gitmişken sözde Soykırım Anıtına da çelenk bıraksın..."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Şam'dan Köşk'e destek çıktı. Erdoğan, "Masadan kaçmanın anlamı yok" diye konuştu.

Medyaya gündemi değerlendiren Baykal, Gül'ün 1993 yılında yaptığı konuşmayı hatırlattı. Baykal, “Sayın Gül’ün 1993 yılında bir gensoru görüşmesi sırasında TBMM’de söyledikleri ibret vericidir. O gün söyledikleriyle bugünkü söz ve yaklaşımı tam bir çelişkidir. O günden bugüne ne değişti. Değişen bir şey yok. Değişen o gün söylediklerini bugün unutan kişinin, günümüzde Cumhurbaşkanı olmasıdır" dedi.

Geziye sert sözlerle karşı çıkan Baykal, "Bari Ermenistan’a gitmişken soykırım anıtına da bir çelenk koysun. Böylece, kendisini bu geziye yönlendirenleri veya gitmeye ikna edenleri daha çok mutlu etmiş olur” diye konuştu.  

MASADAN KAÇMANIN ANLAMI YOK

Başbakan Erdoğan ise Suriye'den tartışmalara katıldı. Baykal'ın ağır eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Bunun üzerinden nemalanmak isteyenler, bunun üzerinden politika yapmak isteyenler ne yazık ki ülkemde muhalefet ve ana muhalefet partisi. Buradan bir şey alabilir miyiz gayreti içerisindeler" diye konuştu.

DIŞİŞLERİ BAKANI DA GİDİYOR

Erdoğan, Gül'ün gezisine destek vererek, "Biz kendimize inanıyorsak, düşüncelerimize inanıyorsak yaptığımız siyasete inanıyorsak bu tür buluşmalardan bu tür masadan kaçmamızın hiçbir anlamı yok diye düşünüyorum. Dışişleri Bakanımızı da Cumhurbaşkanımız ile göndermek istiyoruz. Orada maç öncesi maç sonrası bazı görüşmeler yapmasını istiyoruz" dedi.
Günün Önemli Haberleri