Baykal ile Erdoğan yer değiştirdi

Abone ol

Aşık yazısında, AKP'nin aleyhine olabilecek haberlerin ayıklanarak nasıl pembe gazete çıkarıldığına da değiniyor.

Bir yıl öncesine kadar medyadan şikayet eden Başbakan Erdoğan'ın yerini, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın aldığını bugünkü köşesinde belirten Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık, mualif basının susturulduğunu yazdı.

İşte Melih Aşık'ın yazısı:

Gazete yırtmak...

AKP ve Tayyip Erdoğan'ı yakından izleyen gazeteci arkadaşımız Ruşen Çakır dün bir tespitini yazıyordu Vatan'da:

- Çok değil bir yıl önce Tayyip Erdoğan " Medya zorluk çıkarmaya devam ediyor" diye yazıyordu. Artık ne bir şikayet ne gazetecilere düşman gibi bakış var...

Erdoğan artık "Bir kısım basın" dan yakınmıyor. O "bir kısım basın" dan artık CHP yakınıyor. Kimi gazetelerde tek bir muhalif yazar kalmadığı gibi tek bir muhalif habere rastlanmıyor. AKP'nin aleyhine olabilecek haberler ayıklanarak (ya da iç sayfaların diplerine sokuşturularak) pembe gazete yapılıyor. Cumhuriyet son aylarda cesur gazetecilik yapıyordu... Tirajı 40 binlerden 60 binin üzerine çıktı... Sonra ne mi oldu? Cumhuriyet'in baskı ve dağıtımını yapan, ilanlarını kontrol eden bir başka gazete patronu para göndermemeye başladı. Cumhuriyet çalışanları bu ay maaşlarını ayın 10'unda alabildiler. Bir biçimde Cumhuriyet de kuşatıldı...

Aydınlık grubunun mütevazi bir televizyon kanalı vardı: Ulusal Kanal... Allem kallem kablodan çıkartıldı. Şimdi kablolu yayında Ulusal adı altında müzik yayını yapılıyor. RTÜK kararına rağmen Telekom gerçek "Ulusal Kanal" ı kabloya sokmuyor.

Bir bakan kürsüde haberini beğenmediği gazeteyi yırtıyor...

Kopenhag kriterleri, Avrupalılık, demokratlık, özgürlük... Ne dersiniz? Bu değerler yükseliyor mu, alçalıyor mu?

"Eğer düşmanlarınızı gülünç gösterip, mahvetmek isterseniz etrafını dalkavuklarla doldurun."

Edmond

"Başbakan Erdoğan ve hükümet üyeleri, "AKP adaylarını seçerseniz hizmet alırsınız" diyorlarmış. Yani... Hizmet almak istiyorsan oyunu rüşvet olarak kullanacaksın..."

Haldun Ertem

yer
Günün Önemli Haberleri