Baykal Ergenekonu Tİye aldı

Abone ol

CHP lideri Baykal, bu kez işi dalgaya vurdu. Ergenekon konusunda espriler yaptı. Bir de tuhaf önerisi vardı.

Parti grubunda konuşan CHP lideri Deniz Baykal'ın hedefinde Başbakan Erdoğan vardı. Bu kez işi Tİ'ye aldı... Özellikle de Ergenekon konusundaki dalga geçen üslubu dikkat çekti...

İşte konuşmasından satırbaşları;

Ergenekon iddianamesi:
Bu özel bir terörmüş. Bu teröre de Öcalan maddesi uygulanmıştır. Terör hangi yolla çıkarsa çıksın da bir an önce aydınlatılsın. Terörist başı da baş teröristte ya da eş teröristler ortaya çıksın (gülüyor). Bunları da bir adaya koyalım isterseniz... (Baykal'ın konuşması partililerin alışkışlarıyla kesiliyor) En iyisi biz bunları Yassıadaya koyalım, anlamlı olur. Yok derlerse İmralı'ya koyarız...

Sinan Aygün'ün tahliyesi: Sinan Aygün'ün tahliyesinden dolayı çok mutlu oldum. Bu konuda Sayın Hisarcıklıoğlu ve Aygün'ü de kutluyorum. Özellikle Hisarcıklıoğlu'nu kutluyorum, başkan yardımcısına güvendi. Keşke Sayın Hisarcıklıoğlu diğer sanıklarla da ilgilense belki yararı olur. Bu ricamı kendisini görünce ileteceğim. Bunlar işin şakası tabi ama bir gerçek var ki o da bu iddianame Başbakan'ın tezini doğrulayan bir tezdir.

Erdoğan'a cevap verdi: Savcı olmak istemiş doğal karşılıyorum. Ancak savcıların önünde biliyorsunuz ki bir ibare vardır, Cumhuriyet... Yani Cumhuriyet savcısı... Ama sen bunu yapamazsın! Başbakanlık ayrı iş savcılık ayrı iş. Zaten sen bunların ikisini birbirine karıştırdığın için işler buraya geldi.

Medya eleştirisi: UYAP'la bu konuyu iliştirdiğinizde ilginç bir şey ortaya çıkıyor. UYAP'ın şifreleri savcılarda var birde kimde? Bilinmiyor tabi bunlar. Bir bakıyorsunuz, mahkemeyi de bilgisayar belirlemiş. Bilgisayarın arkasında birileri var tabi o bilgisayarın arkasında da birileri. Yani program... Şimdi birşey var, tutuklamaları yapan mahkeme ile iddianamenin gönderildiği mahkeme aynı. Keşke aynı olmasaydı yani eski usülle belirlenmeydi.

Danıştay saldırısı: Ben, Danıştay Saldırısı'nı kimin yaptığını, bilmek istiyorum. Eğer bu saldırıyı, paşalar yaptıysa açıklansın; yok eğer Mustafa Balbay yaptıysa ya da İlhan Selçuk yaptıysa söylensin. Bunların delilleri ortaya konulsun, bizim Türk adalet sistemine güvenimiz sonsuz. Yok eğer koyamıyorsanız, ortaya çıkaramıyorsanız; bir saniye bile orada durmayın, ayrılın.

Günün Önemli Haberleri