Bayburt'ta yol çalışmaları sürüyor
Abone olBayburt'ta yeni köprünün yanı sıra, Erzurum–Trabzon karayolu üzerinde üst geçit çalışması başladı.
Bayburt Belediyesi tarafından DSİ’ye yer tahsisi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanılan yeni köprünün yanı sıra Bayburt Üniversitesi’nin diğer tarafında da Erzurum – Trabzon karayolu üzerinde üst geçit çalışması başlatıldı.
Gençosman mahallesinde, Çoruh nehri üzerinde yeni bir köprü ve anayol üzerinde üst geçit çalışması başlatıldı. Bayburt Üniversitesi’ne yakın bölgede başlatılan köprü çalışmasının bitmesi ile Çoruh’un diğer karşısında bulunan Zahit Mahallesi’ne ulaşım sağlanmış olacak.
“BİZİM GÖREVİMİZ İNSAN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAKTIR”
Yeni yapılan köprü ve üst geçit hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı H. Ali Polat, Çoruh üzerinde güzel, estetik ve ihtiyaca cevap verecek ölçüde ne kadar çok köprü olursa o kadar insan hayatının kolaylaşacağını belirterek, “Buna benzer çalışmaları, çağdaş ve gelişmiş şehirleri gezenler görmüşlerdir. Polis okulundan karşı tarafa geçecek olan insan nereyi dolaşacak; ya Erzurum köprüsünü ya Taş köprüyü, yada yaya ise Demir köprüden ancak geçebilir. Bizim görevimiz insan hayatını kolaylaştırmaktır. Uzun zamandan beri orayla alakalı bir köprü konuşuluyordu, şehir planımızda var olan bir köprü yeri orası. Karşı tarafın istimlâk işleri halledilmiş olup, köprü bittiği an araç trafiği başlayacaktır. Projede emeği geçen herkese Bayburt adına teşekkür ediyorum. DSİ Genel Müdürlüğü’ne, DSİ Bölge Müdürlüğü’ne, DSİ İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.
Yapımına yeni başlanılan üst geçit hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Polat, Bayburt Üniversitesi’nin söz konusu yerde bulunması ve karayolun diğer tarafında bulunan Eski Sanayi alanında yapılacak olan Kentsel Dönüşüm’ün ardından yoğun insan dolaşımı olacağını dile getirerek, üst geçide ihtiyaç olduğunu söyledi.
Söz konusu yerde eskisinden daha çok yoğun bir şehirleşme olacağını belirten Başkan Polat, anayol üzerinde yaya geçidini zamanla kapanması gerektiğini vurgulayarak, “Şimdi orda 3 bin 500 öğrencisi olan bir Bayburt Üniversitesi var. Oradaki kentsel dönüşüm projemiz gerçekleştiği zaman yolun iki tarafında da yoğun insan sirkülâsyonu oluşacak. Bunun da zeminini ve tedbirini insana zarar vermeden hazırlamak gerekiyor. Anayol üzerinde üstgeçit ihtiyaç haline geldi. Bu konuda da gerekli girişimlerde bulunuldu ve şimdi temeli atılıyor. Alt geçit düşüncesi de olabilirdi ama orada yolun iki metre altında su olduğu için alt geçit olması mümkün değil.
Ama orda üst geçit kullanılır mı kullanılmaz mı zamanla görürüz. Daha önce yapılmış olan üst geçit kullanılmıyor diye bunun da kullanılmayacağı anlamına gelmez. Belki önceki yanlış yere yapılmış olabilir. Şimdi üst geçit ve alt geçitler hayatımızın vazgeçilmezi oldu. Kullanmak zorunda olduğumuz zaman mutlaka kullanacağız. Yolu yaya geçidine kapattığımız zaman herkes üst geçidi kullanmak zorunda kalacaktır” diye konuştu.