Bayan Merkez Bankası

Abone ol

M.Bankası Başkanlığı'na atanan Durmuş Yılmaz'ın eşi Duriye Yılmaz, ilk kez kameralar karşısında

Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Durmuş Yılmaz'ın eşi Duriye Yılmaz, ilk kez çıktığı kameralar karşısında eşinin yeni görevini televizyondan öğrendiğini belirterek, "Eşime güveniyorum, arkasındayım" dedi. Duriye Yılmaz, ekonominin başına getirilse de evinin ekonomisinin eşi Durmuş Yılmaz'dan değil kendisinden sorulduğunu söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın eşi Duriye Yılmaz ilk kez kameralar karşısına geçti. Evinin önünde bekleyen basın ordusunu bahçesinde ağırlayan Duriye Hanım, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Her fırsatta heyecanlı olduğunu anlatıp, gazetecileri fazla soru sormamaları konusunda uyaran Duriye Yılmaz, kendi tabiri ile 'gazetecilere laf vermedi'. Gazetecilerin ısrarlı sorularına politik yanıtlar vermeyi tercih eden Duriye Yılmaz, eşi Durmuş Yılmaz'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanmasını 'gurur verici bir şey' diye niteledi. Durmuş Yılmaz'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na getirildiğini televizyondan öğrendiğini anlatan Duriye Yılmaz, "Eşime güveniyorum. arkasındayım. Güvenim sonsuz. Çalışarak, alnının teri ile buralara geldi" diye konuştu. Durmuş Yılmaz ile 30 yıldır evli olduklarını ve ikisi kız 3 çocuklarının olduğunu açıklayan Duriye Yılmaz, evin ekonomisinin kendisinin elinde olduğunu, eşinin işlerine hiçbir zaman karışmadığını söyledi. Duriye Hanım, "O işini bilir ben de işimi bilirim" diye konuştu. Durmuş Yılmaz ile birlikte bahçeyle uğraşmayı sevdiklerini ifade eden Duriye Yılmaz, Yenimahalle'deki mütevazı evlerinden taşınıp taşınmayacakları konusunu ise daha sonra değerlendireceklerini dile getirdi. Gazetecilerin, türban tartışmalarıyla ilgili sorusu üzerine ise Duriye Yılmaz, "Bu devletin sorunu. Cumhurbaşkanı ve hükümetin bileceği iş. Bizi ilgilendirmez" şeklinde konuştu. Duriye Yılmaz, başörtüsü taktığı için herhangi bir rahatsızlık duyup duymadığı sorulduğunda ise, "Anadolu'dan geldik. Anamızdan böyle gördük. Hiç rahatsızlık duymuyorum" dedi. Duriye Yılmaz, eşinin davet edildiği programlara da gideceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Yılmaz çiftinin komşuları da Durmuş Yılmaz'ın merkez Bankası Başkanlığı görevini yapabilecek bilgi ve birikime sahip olduğuna inandıklarını anlattı. Durmuş Yılmaz'ın çok iyi birisi olduğunu kaydeden komşuları, Yılmaz çiftinin Yenimahalle'yi sevdiklerini, buradaki evlerinden ayrılmayacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Günün Önemli Haberleri