Batı Lozanı hiç unutmadı!

Abone ol

Türkiye nereye sürükleniyor? Ülke bütünlüğü tehdit altında mı? Türkiye radikal bir adım mı atacak?

Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nce düzenlenen, ''21. Yüzyılda Ulusal Güvenlik Sempozyumu''nda işte bu sorular masaya yatırıldı.

Sempozyumda konuşan emekli korgeneral Hasan Muratlı, Türkiye'nin geniş bantlı bir tehdidin hedefi olduğuna dikkat çekti.

"Türk ulusu, siyasi yapı, kültürü, kuruluş felsefesi ve ülke bütünlüğü büyük tehdit altındadır" diyen Muratlı, "Bu tehditler yeni değil, Lozan'dan beri oluşmaya başlamıştır. Lozan'ı biz sarsılmaz yapı, kale olarak gördük. Batılılar tarafından bu antlaşmanın çaresizlikle imzalandığını unuttuk. Batı, Lozan'ı hiç unutmadı" dedi.

Radikal çözüme doğru!

Emekli büyükelçi Gündüz Aktan da etnik temelli devlet oluşumunun dünyada birçok devletin ortaya çıkmasına neden olacağını savundu.

Aktan, ''Türkiye'de düşünülecek federatif bir yapı, Türkiye'nin bölünmesinin başlangıcını oluşturacaktır. Türkiye'nin doğusu ile batısı arasındaki nüfus artışı arasında tehlikeli bir fark oluşuyor. Zamanın aleyhimize çalıştığını kabul etmek zorundayız. Giderek bir çatışma senaryosundan sözedenler oluşmaya başladı'' diye konuştu.

''Radikal bir çözüme, radikal bir duruma doğru mu kayıyoruz? Türkiye'nin bunu çok ciddi olarak düşünmesi lazım'' diyen Aktan, ''Sorun radikalleşirse, radikal çözüme doğru yol alınır. Radikal sorunun çözümü de radikal olacaktır" dedi.//

Günün Önemli Haberleri