Başkentte şok iddia

Abone ol

Ankara şokta! Başbakanlıkta bir isim iddianameyi hazırlayan savcı ile görüşmüş. CHP iddialarda ısrarlı!

Şemdinli iddianamesi hazırlanırken Dinçer ile Sarıkaya arasındaki telefon görüşmesinin kayıtlarının bulunduğu iddiası Ankara'da kafaları karıştırdı.

CHP Lideri Deniz Baykal'ın tartışmalı Şemdinli iddianamesini değerlendirirken, Cumhuriyete yönelik saldırıların kurmay planlamasının başbakanlık ve müsteşarlığınca yapıldığını söylemesinin ardından, CHP kurmayları bu kez de başkentte dolaşan yeni bir iddiayı gündeme getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Şemdinli iddianamesinin hazırlanması sırasında Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ile Van Savcısı Ferhat Sarıkaya arasında bir telefon görüşmesi kayıtlarının bulunduğu iddiasının kendilerine de ulaştığını söyledi. Özyürek, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına ifadelere de dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bazı kesimlerin elinde bu yönde telefon kayıtları olduğuna dair konuşmalar var. Genelkurmay'ın açıklamasını dikkatle okursak, bu tür bağlantılardan açıkça bahsediliyor. Bağlantının sadece Sabri Uzun ile sınırlı kaldığını tahmin etmiyorum. Telefon kaydı olduğuna dair varsayım konuşuluyor, bizim de bu yönde duyumlarımız var." CHP, Parti Meclisi üyesi Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de, bazı kesimlerin kendisine de böyle bir telefon konuşmasının kaydının olduğunu söylediklerini anlattı.

ERDOĞAN SAHİP ÇIKTI
Bu iddialar ortada dolaşırken, Başbakanlık yaptığı açıklamada, Müsteşar Ömer Dinçer'e net ifadelerle sahip çıktı. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu iddialar gerçek dışıdır, yakışıksızdır ve maksatlı bir dezenformasyon çabası olarak değerlendirilmektedir" denildi.

Haber: Şenol ATEŞ
Kaynak: Sabah

Günün Önemli Haberleri