Başkentte HAMAS düellosu

Abone ol

Erdoğan, Hamas ziyaretinin arkasında. Muhalefet ise ziyaretle ilgili eleştirilerin dozunu artırıyor...

İktidar ile muhalefet bu kez grup toplantılarında karşı karşıya geldi. Başbakan Erdoğan, Hamas liderinin Türkiye ziyareti ile ilgili olarak “barış için doğru bir adım” nitelemesinde bulunurken CHP lideri Baykal, Erdoğan’ı “dürüst” davranmamakla suçladı. Baykal, Erdoğan’ın Hamas lideri ile karşılaşmamak için adeta kaçtığını söylerken, ziyaret sırasında AK Parti Genel Merkezi’ndeki amblemlerin kapatılmasıyla ilgili olarak ta “o ampullerde mahcup” ifadesini kullandı.

Grup toplantısının son bölümünde Hamas lideri Halid Meşal’in 16 Şubat’ta yaptığı Ankara ziyaretini değerlendiren Baykal, Erdoğan’ı ziyaretle ilgili olarak kamuoyuna dürüst davranmamakla suçladı. Ziyaretin Türkiye’nin köklü dış politika anlayışına gölge düşürdüğünü iddia eden Baykal, AK Parti’nin amblemiyle ilgili konuşmasında da “o ampul” nitelemesinde bulundu. Baykal,
,davet konusunda da büyük bir belirsizlik yaşandığını kaydederek,”Parti olarak çağırdınsa, o parti ambleminin önüne, o bezi niye gerdin? O ampulü niye sakladın, ampul de mahcup. Masrafları Dışişleri Bakanlığı ödüyor, parti genel başkanı görüşmemek için mobilyacı dükkanına kaçıyor ve ''Biz Ortadoğu'nun tapusuna sahibiz' diye Çubuk ilçe kongrelerinde nutuk atılıyor.”dedi.

Erdoğan ne demişti ?

Ak Parti lideri Erdoğan ise bugünkü grup toplantısında tüm eleştirilere rağmen Hamas lideri Meşal’in Ankara ziyaretine sahiplenmiş ve ziyaretin Ortadoğu barışı için önemli bir adım olarak değerlendirmişti. Erdoğan grup toplantısında Hamas’la ilgili eleştirilere sert çıkarak ''Türkiye tribündeki seyirci olamaz, dünya yeni süreci iyi okumalı'' dedi.

Günün Önemli Haberleri