BAŞKENT’İN GÖBEĞİNDE 100 YILLIK KÖY
Abone olAltındağ Belediyesi, Başkent’in göbeğinde 400 dönüm arazi üzerinde oluşturduğu Köy Park’ta ahşap evleri, doğal yaşamı, hayvanları, meyve seb...
Altındağ Belediyesi, Başkent’in göbeğinde 400 dönüm arazi üzerinde oluşturduğu Köy Park’ta ahşap evleri, doğal yaşamı, hayvanları, meyve sebze yetiştiriciliği ile köy yaşamını hayata geçiriyor.
Altındağ Belediyesi, Altındağ’da 100 yıl öncesinin köy hayatını en ince ayrıntısına kadar planlanan Köy Park’ta yaşatacak. Günümüzde kullanılan teknolojik araç gereçlerin kullanılmayacağı Köy Park’ta her şey tamamen doğal olacak. Altındağ Belediyesi tarafından 400 dönümlük arazi üzerinde yapılan çalışmayı gazetecilere tanıtan Başkan Veysel Tiryaki, gazetecilerin karşısına bir yarış atı üzerinde çıktı. At üzerinde gazetecilerin Köy Park ile ilgili sorularına cevap veren Başkan Tiryaki, projeyi bu yılın sonunda tamamlayacaklarını belirtti. Bu projeyi üniversiteler arasında yapılan yarışmaya katılan projelerden esinlenerek geliştirdiklerini belirten Başkan Tiryaki, gazetecilere Köy Parkı kamyonet kasasında gezdirdi. Karabük’ün bir köyünden sökülerek getirilen ahşap evlerin tamamen orijinal olduklarını, köy camisinin ise 130 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Başkan Tiryaki, 100 yıl önceki bir köyde ne varsa orijinalinin Köy Park’ta olacağını belirtti.
At üzerinde Köy Park projesini anlatan Tiryaki, “400 dönüm üzerine bir köy inşa ediyoruz. Anadolu’nun bazı yörelerinde terk edilen, fırınlara odun olarak satılan, kullanılmayan 100 yıllık, 130 yıllık evleri alarak buraya getirdik. Ankara’da 100 yıl öncesinin bir köyünü inşa edeceğiz. Çok büyük bir proje. Bu proje içinde 80 tane ev var ve bu evlerin içinde bir köy hayatı yaşanacak. Hayvancılık yapılacak burada, Ankaralılar, çocuklarımız gelip burada bu hayatı görebilecekler, yayık ayranı içebilecekler. Köydeki yaşam tarzı burada devam edecek. Anadolu’nun birçok bölgesinde bu köy evlerinde kullanılmak üzere malzemeleri getiriyoruz. Köy meydanında bulunacak cami 130 yıllık bir cami. Tamamen orijinal olarak söküldü ve buraya getirildi. Yel değirmeni, su değirmeni olacak, bu değirmenler çalışacak. Çocuklarımız buğdayın değirmenlerde nasıl una dönüştüğünü canlı olarak görecekler, köy fırınından köy ekmeğini alacaklar. Meyve ve sebze bahçeleri oluşturuyor, burada çalışacak insanların kalacağı kütük evlerin inşası devam ediyor. Ankaralılar gelip burada çalışan insanlara misafir olabilecekler. Çocuklarımız sütün nasıl üretildiğini, peynirin nasıl yapıldığını, sebzelerin nasıl yetiştiğini görecekler” dedi.
(İHA)