Başkanların 10 vahim hatası

Abone ol

ABD'deki bir üniversite Amerikan başkanlarının 10 vahim hatasını ortaya çıkardı.

İşte ABD başkanlarının en vahim hataları!

Louisville Üniversitesi McConnell Merkezi, başkanlık tarihçileriyle bir araya gelerek ABD başkanlarının en vahim hatalarını ortaya çıkardı. 10 maddelik o liste şöyle...

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD başkanları tarih boyunca, bir stajyerle seks ilişkisine girmekten, Vietnam savaşına kadar ülkeye maddi, manevi zarar veren çok sayıda hataya imza attı. Peki bir ABD Başkanı'n en büyük yanlışı neydi?
Louisville Üniversitesi McConnell Merkezi'nin başkanlık tarihçileriyle birlikte yaptığı, sonuçları da cumartesi günü Louisville'de 'Başkanlık Günü' etkinlikleri kapsamında açıklanan araştırmaya göre en büyük 10 hata şöyle:

1- Araştırmaya göre bir başkanın en büyük hatası James Buchanan'a ait. Buchanan'ın hatası ülkeyi 'İç Savaş'a girmekten alıkoyamamak. Uzmanlara göre Buchanan, Güney eyaletlerinin İç Savaş öncesinde Birlik'ten ayrılmalarını engellemek için yeterince çalışmadı.
2- Andrew Johnson'ın İç Savaş'ın hemen ardından Güneyli beyazlarla işbirliği yapması ve adalet ile köleliğin kaldırılmasının ardından Güney'deki siyahların durumunun iyileştirilmesi konularında hiçbir çaba göstermemesi.
3- Lyndon Johnson'ın Vietnam Savaşı'nın şiddetinin artmasına neden olması.
4- Woodrow Wilson'un Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Versailles Anlaşması ile varılan uzlaşmaya karşı çıkması.
5- Richard Nixon'un Watergate'teki payı.
6- James Madison'un 1812'de ülkesini İngiltere ile savaştan alıkoyamaması.
7- Thomas Jefferson'un, Napolyon savaşları sırasında Avrupa ile ticareti yasaklayan 1807 Ambargo Yasası'nı yürürlüğe koyması.
8- John F. Kennedy'nin bir fiyaskoyla sonuçlanan Domuzlar Körfezi çıkarmasına izin vermesi.
9- Ronald Reagan ve İran - Kontra olayı. İran'a silah satışına izin verilmesi ve elde edilen paranın Nikaragua'da komünist karşıtı silahlı bir örgütün finansmanında kullanılması.
10- Bill Clinton'un stajyer Monica Lewinsky ile ilişkisi.

Günün Önemli Haberleri