Başkandan tasarruf çağrısı

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı dün yapıldı. Meclise ilk okul öğrencilerinin soruları damga vurdu.

Başkan Akgün gündemde olan belediyelerin kapatılması ve Büyükçekmece’ye katılması beklenen yeni bölgeler hakkında halkı bilgilendirdi.

Büyükçekmece Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan Mart ayı oturumu açılmadan önce Büyükçekmece AKÇANSA Fatih Sultan Mehmet ve Halime Bulduk İlköğretim Okulları’nın Çevre komisyonunu oluşturan öğrenciler Başkan Akgün’e sorular sordular.

Öğrenciler Büyükçekmece’de yapılan çevre faaliyetlerinin başarılı bulduklarını söyleyerek Başkan Akgün’den çocuklar için ucuz havuz istediler. Büyükçekmece baraj gölü hakkında da çocukları bilgilendiren Akgün “ Bu yıl geçtiğimiz yıldan daha kurak geçecek. Bu aylarda normalde barajımızın taşma noktasına gelmesi lazımdı. Bu kış gerekli yağışı yine alamadık. Eğer ilk baharda da yağışlar az olursa görünen o ki geçtiğimiz yıldan daha kurak bir yaz geçireceğiz. Bizim burada yapmamız gereken geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda tasarruf yapmaktır” dedi.

Meclis toplantısında ki gündem maddelerinin arasında bulunan Kosova Mamuşa ile Kayseri’nin Ağırnas Belediyeleri Byükçekmece Belediyesi’ne yaptıkları kardeş şehir olma istekleri belediye meclisi tarafından kabul edildi. Gündem arasında yer alan eski yıllardan Büyükçekmece’nin olup Yakuplu Belediyesi kurulduktan sonra Yakuplu’ya bağlı olduğu halde halen Büyükçekmece Belediyesi’nde tapuları olan Yakuplu’da ki 1 ile 380 m2 arasında 70-80 tapunun Yakuplu Belediyesine verilmesi kararlaştırıldı.

Meclis toplantısının ardında Başkan Akgün gündemde uzun süredir olan belde belediyelerinin kapatılması ile ilgili olara Büyükçekmece’ye katılması beklenen bölgeler hakkında bilgi verdi. Mimarsinan, Tepecik, Celaliye- Kamiloba, Kumburgaz ve Muratbey’in Büyükçekmece Belediyesi’ne katılmasının gündemde olduğunu söyeleyen Akgün, Byüykçekmece’nin sınırlarının genişleyeceğini bundan sonra belediyecilikte kendilerine daha fazla iş düşeceğini dile getirdi.
Akgün meclisi kapatırken, Kuzey Irak’ta sınır ötesi operasyonda şehit olan Askerlerimizi rahmetle andı.

Günün Önemli Haberleri