Başkan Hasan Can Baküde

Abone ol

Türk-Azerbaycan Gezisi Ümraniye ve Maltepe belediyeleri tarafından şölen havası kutlandı.

Ümraniye ve Maltepe belediyeleri tarafından düzenlenen Türk-Azerbaycan Gezisi karşılıklı dostlukların pekiştirildiği bir şölen ortamında gerçekleştirildi.

Belediyeler, kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarından 100 kişilik bir heyetle Bakü'de temaslarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse Bakü'nün ilçelerinden Yasamal Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan yardımcısı olan İlgar Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Etkinliklerin karşılıklı kültürel ve toplumsal yakınlaşmanın artırılmasını amaçladığını belirtilen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can "Bir Millet iki devlet" olan Türkiye ve Azerbaycan'ın her alanda daha da yakınlaşmasının önemli olduğunu kaydetti. Etkinliklerin gelecek yıllarda da devam ettirilmesinin planlandığını anlatan Can, ayrıca Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin Azerbaycan belediyelerinin gelişmesi için eğitim, seminer ve teknik ekipman desteği sağlayacaklarını da dile getirdi. Etkinlikler çerçevesinde Bakü'yü gezen kafile şehitliği ziyaret ederek burada yan yana yatan Türk ve Azerbaycanlı şehitler için dua etti.

2 GÜNLÜK YOĞUN GÜNDEM

2 gün süren ve yoğun bir gündemin olduğu Azerbaycan programında TRT ve sivil toplum örgütleri ziyaret edildi. Çeşitli hediyelerin sunulduğu bu ziyaretlerin ardından TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı) ile Türkiye Büyükelçiliği’ne geçildi. Burada çeşitli görüş ve temaslarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse ve beraberindekiler, ertesi gün Kafkas Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldiler. Burada öğrencilerle sohbet eden heyet daha sonra STV ve Azerbaycan Televizyonu İctimai TV’de canlı yayına katıldı ve ardından da Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na geçerek burada cumhurbaşkanı yardımcısı Ali Hasanov ile bir görüşme yaptı.

BİNLERCE KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Azerbaycan’daki ziyaretlerinde Ramazan ayı çerçevesinde bazı etkinliklere de düzenleyen Ümraniye ve Maltepe belediyeleri, Gülistan Sarayı’nda 600 kişiye iftar yemeği verdi. Kuran-ı Kerim okunarak başlanan gecede tasavvuf müziğinden örneklere de yer verildi. Yemekte çeşitli konuşmalar yapıldı ve belediyelerce getirilen bazı hediyeler dağıtıldı. Yine Ümraniye ve Maltepe belediyeleri tarafından verilen ikinci iftar yemeğine ise 2 bin kişi katıldı. Program Haydar Aliyev Sarayı’nda düzenlenen ‘Türkiye-Azerbaycan Dostluk Gecesi’ programı ile sona erdi. Programda sahne alan şarkıcı İbrahim Erkal ve Azerbaycan’ın ünlü şarkıcı Azeri şarkılarını iki ülkenin konukları için söyledi. Azerbaycan'ın ünlü sanatçısı Azeri'nin söylediği "Çırpınırdı Karadeniz"e bütün salon eşlik ederken duygu dolu anlar yaşandı. Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema gösterisinin de düzenlendiği gecede sahneye çıkan ünlü türkücü İbrahim Erkal ise büyük alkış aldı. Gecenin sonunda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse katılan sanatçılara plaket verdi.

Günün Önemli Haberleri