Başbuğdan sivil toplum atağı

Abone ol

Görevi devralan İlker Başbuğ bir ilke daha imza atıyor... Diyarbakır'da sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek bir görüşme yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Diyarbakır'da sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek bir görüşme yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının ziyareti öncesinde Diyarbakır Valiliği önünde çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Komutanların ziyareti öncesinde askeri bir doktor valilik binasına girerek, komutanların yiyecek ve içeceklerini kontrol etti. Orgeneral Başbuğ ile kuvvet komutanları valiliğe gelişinde tören mangası tarafından karşılandı. Diyarbakır Valisi Hüseyin vni Mutlu, Orgeneral Başbuğ'un daha önce de kendisini ziyaret ettiğini belirterek, "Şimdi yaptıkları ziyaret içinde mutlu oldum. Yeni kuvvet komutanlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

DİYARBAKIR VE DİYARBAKIRLILARI SEVİYORUZ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Vali Mutlu'nun odasında açıklamalarda bulundu. Genelkurmay başkanı, kuvvet komutanları ve jandarma genel komutanı olarak yurt içindeki ilk ziyaretlerine 2'inci Ordu Komutanlığı bölgesine gerçekleştirdiklerin söyleyen Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:

"Geziye sabah başladık. 2'inci Ordu özellikle bölücü terörle mücadelede ve iç güvenlik harekâtlarında, hem alanı hem de icra edilen harekat anlamında bizim için çok önemlidir. Diyarbakır'da benim ve arkadaşlarımın 2 yılı geçti. Diyarbakırlıların bize fahri hemşerilik vermesi lazım. Benim, hava Kuvvetleri Komutanı, Jandarma Genel Komutanı ve 2'inci Ordu komutanının iki yılı Diyarbakır'da geçti. Yani göründüğü gibi ömrümüzün belli bir dönemini hepimiz burada geçirdik. Hem Diyarbakır'ı hem de Diyarbakırlıları seviyoruz. Özellikle sizlerin aracılığıyla bu mesajı iletmek istiyorum"

20 SİVİL TOPLUM ÖRGÜT TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda Diyarbakır'daki yaklaşık 20 sivil toplum örgütü temsilcisiyle görüşmeye geçti.

Görüşmeye, Diyarbakır Barosu, İHD Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabipler Odası temsilcisi davet edilmediği öğrenildi. Toplantıya, aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinğolu, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Raif Türk, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Nilüfer Baran, Ziraat Odası Başkanı Bahri Erdem, Eczacılar Odası Başkanı Yahya Çokmak, Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı'nın da aralarında bulunduğu 20'ye yakın sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
Günün Önemli Haberleri