Başbuğ Gülle görüştü!

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Gül'le görüşmek için Köşk'e çıktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ saat 14.30'da Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile haftalık olağan görüşmesini gerçekleştirdi.

Org. Başbuğ bu görüşmenin aradından, dün kamuoyuna açıklandığı gibi, her perşembe yapılacak görüşmelerin ilkinde saat 16:00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Merkez Bina'da biraraya geldi.

Ergenekon operasyonun bugün başlatılan 11. dalgasında çok sayıda muvazzaf subayın gözaltına alınması ile her iki toplantının da önemi kat kat arttı.

10. DALGANIN ARDINDAN GÖRÜŞTÜLER

Hatırlanacağı gibi Org. Başbuğ, Ergenekon operasyonunun 10. dalgasının ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmüş, bu görüşmeden kısa süre sonra, gözaltına alınan Genelkurmay eski Adli Müşaviri Emekli Tümgeneral Erdal Şenel, MGK eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz serbest bırakılmıştı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da, Şenel ve Kılınç'ın, Org.Başbuğ-Erdoğan zirvesi nedeniyle 'Başbakan tarafından' serbest bırakıldığını öne sürerek, "Madem sağlam delilleriniz yoktu ve serbest bırakacaktınız neden gözaltına aldınız?" sözleriye hükümete tepki göstermişti

Günün Önemli Haberleri