Başbakanlıktaki ödlek kim?

Abone ol

Başbakanlık'tan gelen yazılar hayli şaşırtıcı. Kim tarafından kaleme alındığı belli değil. Ya muhatapları ne diyor?

Köşe yazarlarının yazılarına karşı Başbakanlık'tan yapılan açıklamaların üslubu tartışma konusu oldu. Resmi ağızdan ziyade köşe yazarlarının polemik tadında gelen yazılar muhataplarını çileden çıkarttı. Ağır ifadeler içeren yazılar yazarları küplere bindirdi. Sabah'tan Hıncal Uluç isimsiz kişiyi "meçhul" Şakir Süter ise "ödlek ve zavallı" diye niteledi.

Bu yazılardan birine muhatap olan Akşam yazarı Şakir Süter yazıları kaleme alan kişiyi ödlek olarak niteledi. Süter ismini vermeyen o kişiye şu sert eleştirileri yöneltiyor:

"Aslında o muhatap 'meçhul' değil de, korkak.. Başbakan'ı putlaştırmayı marifet sayan, bu amaçla yazılar döktüren. Adını vermeden önüne gelene hakaret edip, bir kenara çekilerek 'terbiyeli çocuğu' oynayan bir zavallı."

Yazar asıl muhataplarının Erdoğan olduğunu belirterek yazdı ve soruları sordu:

"Biz, 'kendini gizleyen o şımarık ödleğe' değil, Başbakan Tayyip Erdoğan'a sormak istiyoruz:

Sizin adınıza yapılan yalanlama ve açıklamalardaki o çirkin üslup, sizin tavsiyeniz üzerine mi seçildi?

- Açıklamalara muhatap olan gazeteciler, kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle 'karşı dava' açsalar kazanabilirler mi diye düşünüldü mü acaba?

- Bu açıklamaları kaleme alanlar, sözde cevap verdiklerini sandıkları yazarları rakip mi görüyorlar? Yoksa, aynı kişilerin size düşman olduklarına yemin edecek kadar çılgınlar mı?

- Hele hele sizin adınıza hukuk büronuza 'dava açın' talimatı verenler kimlerse, o kişiler size dostluk yaptıklarını mı sanıyorlar?

- Bu kişiler neyin hakaret, neyin eleştiri olduğunu bilemeyecek kadar mantık özürlü kişiler mi? Kaç kişiyi dava edip, kaçını kaybettiğinizi, avukatlarınıza sorar mısınız Tayyip Bey?

- Açıklama ve yalanlamalardaki o çirkin üslup, yazanların karakterini yansıtıyor, onlara yakışıyor da olabilir ama 'Başbakanlığa' yakıştığını söyleyebilir misiniz?

- 'Kasımpaşalılık' jargonunun, o üslubun yanında 'gülsuyu' kaldığını biliyor musunuz Tayyip Bey?"

Günün Önemli Haberleri