Başbakan'ın adını taşıyan üniversitede şok!

Abone ol

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) 3 yıldır görev yapan ve kısa süre önce hizmet süresi uzatılan İngiliz öğretim görevlisi Wendy Mary Kasap, üniversiteye alınmadı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) 3 yıldır görev yapan ve kısa süre önce hizmet süresi uzatılan İngiliz öğretim görevlisi Wendy Mary Kasap, üniversiteye alınmadı.

Hakkında, 'İngiliz casusu' ve 'Misyonerlik' gibi suçlamalar bulunduğu için görevine son verildiği iddia edilen eşinin üniversiteye alınmaması üzerine açıklamalarda bulunan Adnan Kasap, İlahiyatçı üniversite rektör vekilinin göreve gelmesinden sonra eşine din, ırk ve cinsel ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü. Öğrencilere İngilizce dersi veren Wendy Mary Kasap, kendisine yönelik suçlamalarla ilgili, "Bunlar komedi" dedi, hakkını yasal yollardan arayacağını söyledi.

ÜNİVERSİTEDEKİ İLK SKANDAL DEĞİL!

Başbakan Erdoğan'ın ismini taşıyan Üniversite Ağustos ayında 'skandal'  bir ilan ile gündeme gelmişti. Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi için gazetelere verilen ve sınav çağrısı yapan Akademik Personel alım ilanında alınacak öğretim üyelerinin adları açık açık yazılmıştı.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, skandal ilanın önce yanlışlık ile verildiğini ileri sürmüş, bir kaç gün sonra ise istifa etmek zorunda kalmıştı.

Sözleşmeli öğretim görevlisi olarak 3 yıl önce RTEÜ'de görev alan Wendy Mary Kasap'ın görev süresi, 'İngiliz casusu' olduğu ve kiliselerle ilgili bir kitabı çoğaltarak ilkokullara dağıttığı gibi iddialar üzerine önce uzatılmak istenmedi. RTEÜ Rektörlüğü, üniversitenin tek yabancı öğretim görevlisinin hizmet süresini daha sonra 1 yıl daha uzattı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı da kararı onayladı.

RTEÜ'YE ALINMADI

Bu sabah üniversiteye gelen Wendy Mary Kasap'ın girişine izin verilmedi. Üniversiteye güvenlik elemanları eşliğinde girebilen İngiliz öğretim görevlisine yetkililerce görevine son verildiği bildirildi. Kasap, odasındaki eşyalar ile kitaplarının da alındığını öğrendi.

"DİN, IRK VE CİNSEL AYRIMCILIK YAPILMAYA BAŞLANDI"

Wendy Mary Kasap ile eşi Adnan Kasap, bu gelişmeler üzerine üniversite binası önüne geldi. Eşi ile ilgili asılsız iddialar yayıldığını belirten Adnan Kasap, şöyle konuştu:

"Eşimin 'İngiliz casusu' olduğu söylendi. Trabzon 'da üniversite kütüphanesinden aldığı kilise ve camilerin arkeolojisini anlatan kitabı ilkokul öğrencilerine dağıttığı, misyonerlik yaptığı gibi iddialar kulaktan kulağa yayılmaya çalışıldı. Psikolojik olarak da baskı yapıyorlar. İlahiyatçı üniversite rektör vekilinin bir süre önce göreve gelmesinden bu yana eşime din, ırk ve cinsel ayrımcılık yapılmaya başlandı. Yasa dışı zorlamalarla görevden uzaklaştırmaya çalıştılar. Bugün üniversiteye girişi sonrasında güvenlik görevlisi takibe aldı, odasına çıkması engellendi. Odasından kitapları da alınan eşim öğrencilerinin yanında küçük düşürüldü."

Kasap, bir süre önce üniversiteyi ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın öğretim görevlileri ile yaptığı toplantıya RTEÜ' nün tek Avrupalı öğretim görevlisi olan eşinin alınmayarak kapıdan çevrildiği iddiasını ekledi.

"BUNLAR KOMEDİ! HAKKIMI ARAYACAĞIM"

Hakkındaki iddialara ilişkin, "Bunlar komedi" diyen İngiliz öğretim görevlisi Wendy Mary Kasap ise, "Rektör çok yanlış konuşuyor. İlahiyat profesörü ama yalan söylüyor. Yargı yoluna başvurarak hakkımı arayacağım" dedi.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "15 Ağustos 2013 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör vekili olarak atandım. 16 Ağustos 2013 tarihinde Rektörlük görevine başladım. Wendy Mary Kasap isimli bayan 2011 ve 2012 yıllarında üniversitemiz bünyesinde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalışmıştı. 2013 yılında sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalışması konusu 2012 yılının Ekim ayı içerisinde Üniversite Yönetim Kurulu'nda görüşülmüş ve 2013 yılında sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalıştırılmaması yönünde karar alınmıştır” dedi.

Wendy Mary Kasap'ın çalıştırılmayacağının YÖK Başkanlığı’na bildirildiğini belirten Karaman, şunları kaydetti:

“31 Aralık 2012 tarihinde SGK çıkışı yapılarak üniversitemiz ile ilişkisi kesilmiştir ancak daha sonra üniversitemiz Mühendislik Fakültesi'nde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalıştırılması gündeme gelmiş ve YÖK Başkanlığı'nın oluru olmadan sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı çalıştırılamadığı için konu tekrar YÖK’e sorulmuştur. YÖK Başkanlığı 12 Temmuz 2013 tarihli yazısında Wendy Mary Kasap isimli kişinin 2013 yılında da sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak üniversitemiz bünyesinde çalıştırılabileceğini bildirmiştir. Bunun üzerine Eylül ayında Rektörlük tarafından kendisine bir yazı yazılmış ve YÖK’ün ilgili yazısı dolayısıyla 1 Ekin 2013-31 Aralık 2013 tarihleri arasında üniversitemiz Mühendislik Fakültesi'nde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak çalışabileceği bildirilmiştir. Kendisi bu durumu kabul etmeyerek 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren kendisine ücret ödenmesini talep etmiştir. Bunun üzerine 1 Ocak 2013 tarihi ile 1 Ekim 2013 tarihleri arasında üniversitemiz ile kendisi arasında herhangi bir sözleşme imzalanmamış olduğu için bu dönemle ilgili olarak hukuken bir ödeme yapmamızın mümkün olmadığı, ancak sözleşme yaptığımız tarihten itibaren ödeme yapabileceğimiz bildirilmiştir."

Günün Önemli Haberleri