Başbakan'a iki iyi bir kötü haber!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan YARSAV ödeyeceği tazminatın yanında Cumhuriyet Gazetesi ve Bekir Coşkun'dan da tazminat kazandı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıçlar ve Savcılar Birliği’ne (YARSAV) ödeyeceği tazminatın yanında Cumhuriyet Gazetesi ve Bekir Coşkun'dan da tazminat kazandı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2010 yılında Hatay’da yaptığı mitingde Anayasa değişikliğine karşı çıkan YARSAV’ı terör örgütüyle aynı kefeye koyan açıklamalarda bulunmuştu.

Başbakan Erdoğan’ın açıklaması YARSAV tarafından yargıya taşındı. Davaya bakan Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi de YARSAV’ı haklı bularak, tazminat talebini kabul etti. Mahkeme’nin kararına göre, Başbakan Erdoğan, YARSAV’a 2 bin 500 Lira tazminat ödeyecek.

ERDOĞAN'A TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM OLDULAR!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve gazeteci Bekir Coşkun tarafından kaleme alınan bir köşe yazısında, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla açtığı davada, 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Cumhuriyet gazetesi ve Coşkun'un avukatı Feyza Yüksel katıldı. Avukat Cemaloğlu, daha önceki beyanlarını tekrarlayarak davanın kabul edilmesini talep ederken, avukat Yüksel ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Mustafa Çakmak, davayı kısmen kabul ederek, gazete ve Coşkun'un, Başbakan Erdoğan'a yayım tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 5 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesinin, "Cumhuriyet Ankara" ekinde, 29 Ekim 2010 tarihinde yayınlanan ve Bekir Coşkun tarafından kaleme alınan "Cumhuriyeti Niçin Yıkamazsınız?" başlıklı köşe yazısında, "Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı kastıyla tahkir ve tezyif edici beyanlarda bulunulduğu, onur ve saygınlığını ihlal eden ifadelere yer verildiği" ileri sürülmüştü.

Dilekçede, gazete ve Coşkun'dan yasal faiziyle birlikte 10 bin TL manevi tazminat talep edilmişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, Hatay mitinginde “Anayasa değişikliğine CHP karşı çıkıyor. MHP karşı çıkıyor. BDP karşı çıkıyor. Bu Anayasa değişikliğine bir kısım medya karşı çıkıyor. Karanlıktan medet uman çeteler karşı çıkıyor. Statükoya sırtını dayamış, tuzu kuru seçkinler “Evet”e karşı çıkıyor. Bir de terör örgütü karşı çıkıyor. Bundan daha açık, net ne olabilir? CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü biraraya toplanmış. Kime karşı 'Evet' diyenlere karşı. Bu ittifaktan Türkiye menfaat sağlayabilir mi? Mesele bu. Bunlar memleketin hiçbir meselesinde biraraya gelmezler. Demokrasiden, özgürlükten kaçarlar. Ama milletin ufkunu açacak bu değişikliğe karşı çıkıyorlar. Şerde ittifak ediyorlar” demişti.

Günün Önemli Haberleri