Başbakan uzaya açılıyor

Abone ol

Başbakan ve AKP hükümetinin gözü uzaya çevrildi. Uzaya açılmayı hedefleyen Erdoğan start verdi…



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve AKP hükümeti, her alanda attığı yeni bir adım stratejisine uzaya çıkmayı da ekledi. Başbakan uzaya açılım için talimat verdi.

UZAY PLATFORMU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun (BTYK) 18. toplantısında, 2005/9 ve 2006/31 sayılı kararlar çerçevesinde sorumlu kuruluş olma sıfatıyla TÜBİTAK'ın koordinasyonunda "Ulusal Uzay Teknolojileri
Platformu"nun oluşturulması kararı alındı. Başbakan Erdoğan bu platformun kurulması ve uzay çalışmalarına hız verilmesini istedi.

İL PLATFORMU
BTYK toplantısında, illerde "İl Yenilik Platformları"nın kurulması çalışmalarının başlatılmasına da karar verildi. Kamu, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulacak "İl Yenilik Platformları", bilim, teknoloji ve yenilik çalışmaları yapacak ve sonuçların ürün olarak değerlendirilmesini sağlayacak. "İl Yenilik Platformları", çalışmalarını TÜBİTAK koordinasyonunda yürütecek. Kamu, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla faaliyetler yürütülecek platformun bütçesinin yarısını TÜBİTAK karşılayacak. Platform, illerdeki bilim, teknoloji ve yenilik faaliyetlerinin yapılmasını ve sonuçların ürün olarak değerlendirilmesi için çalışacak.

ARAŞTIRMACILARA DESTEK
Toplantıda uluslararası araştırmacıların sorunlarını çözmek üzere "Uluslararası Araştırmacılar Koordinasyon Komitesi" kurulmasına ilişkin yeni karar taslağı da onaylandı. Buna göre, yabancı uyruklu araştırmacıların çalışma, oturma izni, eşlerinin çalışma izni, sağlık hizmetleri, özlük hakları gibi konularda görev yapacak komitede, Maliye, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Milli Eğitim, Dışişleri, Sanayi ve Ticaret Bakanlıkları ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, YÖK ve TÜBİTAK yer alacak.
Günün Önemli Haberleri