Başbakan neden Köşke çıkmamalı

Abone ol

MHP'li Mehmet Şandır Başbakan Erdoğan'ın neden Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini bakın nasıl açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, ''Atatürk'ün silah arkadaşları olan şehitlere 'kelle' diyen birinin Atatürk'ün makamı Cumhurbaşkanlığına aday olmasını nasıl kabul edeceğiz?'' dedi.

Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, bir radyo programında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ''sayın'', şehitlere de ''kelle'' dediği yönündeki iddialara açıklık getirmesini istedi.

Konunun yargının takip edeceği bir suç konusu olmaktan öte ''bir zihniyetin şuur altının dışa vurumu'' olduğunu öne süren Şandır, ''Milletin her ailesinden, akrabasından şehit ve gazilerle vatan yapılmış bu coğrafyada iktidar olan AKP yöneticileri bu milletin yüzüne nasıl bakacaklar?'' görüşünü savundu.

''Atatürk'ün silah arkadaşları olan şehitlere 'kelle' diyen birinin Atatürk'ün makamı Cumhurbaşkanlığına aday olmasını nasıl kabul edeceğiz?'' diyen Şandır, açıklamasında şunları ifade etti: ''Vatan bayrak namus uğruna şehit olan bu milletin çocuklarına 'kelle' diyerek aşağılayan ve 'yan gelip yatmakla' suçlayan fakat eli kanlı katil Apo'ya 'sayın' diyen kişiye saygı göstermek mümkün değildir. Recep Tayyip Erdoğan Türk Milletine hakaret etmiştir. Türk Milliyetçileri olarak Recep Tayyip Erdoğan'a asla saygı duymayacağız, sayın demeyeceğiz ve bu hakaretin hesabını mutlaka soracağız.''

Günün Önemli Haberleri