Başbakan Erdoğana genelev ricası

Abone ol

Şefkat-Der, Erdoğan'ın genelevleri ziyaret etmesini ve oradaki kadınların sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genelevleri ziyaret etmesini ve oradaki kadınların sorunlarına çözüm bulmasını istediklerini söyledi.

Bulan, daha önce genelevde çalışmış Ayşe T. ile randevu evinde çalışmış 2 kadınla yaptığı açıklamada, Türkiye'de genelev sayısının 60 civarında olduğunu belirterek, resmi yerlerde çalışmaya mecbur bırakılmış kadın sayısının ise yaklaşık 3 bin olduğunu bildirdi.

Bulan, "Randevu evlerinin sayısı ise binin üzerinde, buralarda çalışan fuhuş kölesi de 25 binden fazladır" dedi.

Bulan, bu kadınların önemli çoğunluğunun zorla çalıştırıldığını ve yaşadığı hayattan kurtulmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bu kadınlara yardım etmesini istiyoruz. Erdoğan'ın genelevleri ziyaret etmesini, oradaki kadınların sorunlarına çözüm bulmasını istiyoruz. Başbakanımızın, herhangi bir genelevi ziyaret etmesini ve buralarda çalışan kadınların gördüğü zulmü anlamasını, çözüm üretilmesini, tazminat ödenmesini, etlerinin satılmasının önlenmesini bekliyoruz. Bu sevgi ve hoşgörü kenti Mevlana şehri Konya'dan, Başbakana, fuhuş batağındaki kadınlara babalık yapmasını istiyoruz."

Özellikle bu kadınların sicillerinin temizlenmesi, vesikalarının iptal edilmesini talep ettiklerini vurgulayan Bulan, "Bu kapsamda Erdoğan'a 'genelevleri ziyarete gelin' çağrısının bulunduğu faks gönderiyoruz. Genelevlerden kurtulmak isteyen kadınlara temiz bir sayfa açılsın. Onlara yeni bir hayat hakkı tanınsın. Yaptığımız bir araştırmada genelevde çalışan kadınların yüzde 90'ının AK Parti'ye oy verdiği ortaya çıktı. Bu kadınlar AK Parti'ye güveniyorlar"dedi.

Günün Önemli Haberleri